B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Zasladi se ukusno i zdravo!

autor: Gomex | 18.07.2019
Zasladi se ukusno i zdravo!

Kako biste sprečili dobijanje suvišnih kilograma, važno je da “prazne kalorije” svedete na minimum. Pri „praznim kalorijama” imamo na umu sve one koje će vam na brzinu podići nivo šećera u krvi, dati vam instant energiju, ali vam neće doneti hranljive nutrijente, poput vitamina, minerala i vlakana...

Integralni keks pruža osećaj dugotrajne sitosti

Još su stari Latini govorili da je u zdravom telu zdrav duh. Ova poslovica se može sve češće čuti, posebno ako imamo na umu način života savremenog čoveka. Manjak fizičke aktivnosti i nepravilna ishrana su sigurno među najvećim opasnostima koje prete modernom društvu. Sve je veća potreba ljudi za zdravim životom, a dobra vest je da je namirnica koje omogućuju zdrav život takođe sve više.

Nutricionisti za užurbane i fizičke manje aktivne (ili čak neaktivne) preporučuju konzumiranje integralnih namirnica, među kojima je i integralni keks. Svesni nedostatka vremena da se dnevno unose sve neophodne namirnice za pravilno funkcionisanje organizma, integralni keks nam višestruko pomaže. On sadrži integralne žitarice koje predstavljaju prirodan izvor biljnih vlakana, pa zbog toga pruža osećaj dugotrajne sitosti i vitamina B grupe koji su neophodni za dobro varenje i brz metabolizam.

Zbog čega integralno?

Integralni keks je bogat vitaminima A, D i E koji pozitivno utiču na imuni sistem i celokupno zdravlje. Zbog svih svojih hranljivih svojstava preporučuje se u svakodnevnoj ishrani i može predstavljati zamenu za obrok, laganu užinu ili dopunu i osveženje organizmu pre ili posle intenzivnih fizičkih aktivnosti. 

Bitno je i to da integralni keks ne sadrži veštačke boje i konzervanse. Dokazano je da eliminiše toksine, ne sadrži hidrogenizovane masti i pomaže u odbrani od slobodnih radikala. Integralni keks je pogodan čak i za ishranu vegetarijanaca.

Zdravlje ulazi na usta i veoma često čujemo na svakom koraku da treba voditi zdrav život i da se zdravo hranimo. Kada se odlučite za pravilnu ishranu, veoma brzo ćete primetiti dosta pozitivnih promena u vašem životu. Pre svega, videćete da imate više energije, da je vaš imuniloški sistem dosta jači. To sve dovodi do toga da ste manje umorni i iscrpljeni, kao i da preventivno i blagotvorno delujete na vaše zdravlje.