B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

TRENUTAK ISKLJUČIVO POSVEĆEN TEBI

autor: Gomex | 18.10.2017
TRENUTAK ISKLJUČIVO POSVEĆEN TEBI

Instant kafa je postala deo svakodnevice, polako i sigurno zamenila je „običnu“ crnu kafu. Jednostavna i lagana za pripremu, dobrog ukusa u mnogo kombinacija, našla je svoje mesto u svakodnevnom konzumiranju kod brojnih ljubitelja ovog, širom sveta, omiljenog napitka.

Pored čistog uživanja u šoljici vaše omiljene instant kafe, ovaj napitak ima svoje prednosti i iz zdravstvenog ugla. Instant kafa se filtrira i ima manje sastojka kafestola koji stvara holesterol, a može imati manje kofeina ili da ga uopšte ne sadrži. Na taj način, ukoliko se odlučite za instant kafu bez kofeina, možete uživati u njenom ukusu bez bojazni od nesanice ili osećaja tahikardije koji se kod pojedinih ljudi može javiti. Istovremeno, moguće je konzumirati različite količine kofeina u zavisnosti od doba dana, da li vam je potrebno da se razbudite ili samo uživate u aromi instant kafe.

Ako imate problema sa želucem i digestivnim organima onda svakako vaš izbor treba da bude instant kafa. Velika prednost ove kafe je što nema taloga – setite se kada perete šoljicu koliko toga se nađe na dnu. Kad konzumirate običnu kafu uvek popijete i malo tog taloga. Zamislite kako to izgleda u želucu i organima za varenje.

Instant kafa ima korisne hemikalije koji su prirodna odbrana od slobodnih radikala, pa se može reći da i doprinosi vašem dobrom izgledu, čuva ćelije, ne dovodi do preranog starenja, a neka istraživanja potvrđuju da podmlađuje.

Svaki detalj je bitan jer kafa služi za uživanje!

Ukus kafe zavisi od kvaliteta kafe, vode i pravilne pripreme.
Koristite vodu koja ima najmanje količine mineralnih soli i hlora jer utiče na ukus kafe. Voda treba da provri ali ne dugo da ključa.

Poznato je da proizvođač daje tačno uputstvo o količini kafe potrebnoj za pripremu jedne šoljice, pa ako želite najbolji ukus, vodite računa o razmerama. Preporuka je da prvo isprobate kako je savetovano, a potom da odredite individualnu količinu koja zadovoljava vaš ukus.

Gutljaji kafe treba da budu kratki, da se kafa oseti na jeziku i u ustima. Dok konzumirate dobru instant kafu osetićete prijatnost u ustima ali i prijatan, neodoljiv miris. Ne zanemarite prave šoljice - dobra šolja za kafu pojača prijatnost konzumiranja i čuva aromu.