B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

TAJNE OBIČNOG MASLACA!

autor: Gomex | 11.01.2018
TAJNE OBIČNOG MASLACA!

Maslac je u potpunosti prirodan proizvod, dobijen izdvajanjem mlečne masti iz svežeg mleka, odnosno bućkanjem slatke ili kisele pavlake. Bogat je izvor mlečne masti, sadrži čak 82g mlečne masti u 100g proizvoda, što ga čini odličnim izvorom energije, naročito kod pojačanih fizičkih i intelektualnih aktivnosti.

Bilo da se konzumira samostalno ili se koristi u pripremi jela, maslac je prirodan, zdrav i ukusan izbor. Užitak je pravih gurmana i odani saveznik u kulinarskoj umetnosti.

Dobija se od mleka različitih životinja (ovca, koza, krava) a najučestaliji je maslac od kravljeg mleka.

Maslac ima veliku biološku i nutritivnu vrednost, jer sadrži oko dvadeset optimalno izbalansiranih masnih kiselina, od kojih najveću biološku vrednost ima esencijalna arahidonska kiselina.

Maslac je najsvarljivija mast iz grupe životinjskih, jer mu tačka topljenja odgovara temperaturi ljudskog tela.

Osim toga, predstavlja prirodnu emulziju masti i vode, u kojoj ima lecitina. Maslac sadrži dosta natrijuma, kalcijuma, fosfora, kalijuma i magnezijuma, kao i male količine gvožđa. Važan je izvor vitamina A, kao i provitamina vitamina A, odnosno karotena, koji varira u odnosu na godišnje doba. Ima i izvesnu količinu vitamina E i D, a iskoristljivost maslaca je 96 odsto!

Puter u kafi prži masnoće

Sigurno ste svi za doručak uz omiljenu kaficu jeli puter-kifle. Ali, da li ste probali puter-kafu? Ako je verovati nutricionistima sa zapada, u pitanju je prava antikalorijska bomba, koja nagomilane kilograme topi za čas!

Da vam neko kaže da u šoljicu espreso ili turske kafe sipate kašičicu maslaca i kašičicu kokosovog ulja, a onda, nakon što to promešate do iznemoglosti, popijete na eks - sigurno biste mislili da je u pitanju zlotvor koji ima nešto protiv vaše vitke linije. Međutim, ovo je recept za najnoviju dijetu!

Kako tvrde ljudi koji su isprobali, ovaj svojevrstan „doručak u šolji” predstavlja nešto najbolje što možete da učinite za svoj organizam.