B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

OKREPI ČAJEM I DUH I TELO

autor: Gomex | 04.10.2017
OKREPI ČAJEM I DUH I TELO

Kao i većina ljudi, i vi verovatno bacite kesicu od čaja nakon što je upotrebite. Ali, mi ćemo vam predložiti kako da ih iskoristite na neverovatne, a vrlo korisne načine i više ne bacite nijednu! Poslužite se nekim od ovih trikova, dobro će vam doći...

Imate opekotinu na telu? Rešenje je kesica crnog čaja! U crnom čaju nalazi se kiselina koja može da izvuče svu vrelinu koju osećate na opečenom delu kože i da ubrza zaceljivanje rane.

Antioksidansi iz zelenog čaja mogu da spreče rast, pa čak i uklone bradavice na koži. Jednostavno, ohlađenu kesicu zelenog čaja stavite na bradavicu, a preko zalepite flaster. Nakon 15 minuta zamenite drugom kesicom i ostavite da deluje još 15 minuta.

Rešenje za neprijatan miris obuće takođe se krije u kesicama čaja. Suvu kesicu stavite u cipele ili patike i ostavite da stoji preko noći - kesice će upiti sve neprijatne mirise.

Ukoliko kod kuće gajite cveće, kesice čaja vam mogu biti od neprocenjive pomoći - one dokazano sprečavaju razvoj gljivica! Pored zasada cveća, zasadite i iskorišćenu kesicu čaja, najbolje crnog zbog tanina.

Gomila masnih i skorelih sudova je noćna mora svake žene. Ali ne morate da ih ribate i satima stojite pored sudopere - napunite sudoperu ili veliku posudu vodom, potopite posuđe i stavite unutra jednu kesicu čaja. Ostavite da odstoji preko noći, a ujutro ćete biti fascinirani sa kojom lakoćom se naslage i masnoće skidaju.

Neprijatni mirisi od namirnica lako se uvlače u kožu ruku i često nikako ne možemo da ih isperemo. Jedno trljanje prstiju kesicom čaja rešiće problem.

Kesica čaja može da reši čak i problem bolnih i upaljenih desni! Stavite jednu ili dve kesice čaja u usta i one će vrlo brzo zaustaviti oticanje i krvarenje.

Kako je čaj stigao u vrećicu?

Iako kažu da pravi Englezi ne priznaju čaj u filter vrećici, ovaj mali izum našao je veliku primenu u svim delovima sveta.

Otkriće datira još iz 1908. godine kada je Amerikanac Tom Saliven u maloj svilenoj vrećici poslao uzorak jednom kupcu, a ovaj je, umesto da na tradicionalan način istrese listiće, potopio celu vrećicu u posudu sa vrelom vodom. Kada je otkrio da je na jednostavniji način dobio isti napitak, malo je unapredio u komercijalno pakovanje, a ostalo je istorija. U današnje vreme na tržištu su zastupljena različita pakovanja, u fantastično dizajniranoj i pre svega funkcionalnoj ambalaži.