B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Obrok salate kao zdrava navika!

autor: Gomex | 05.12.2019
Obrok salate kao zdrava navika!

Obrok salate su postale veoma popularne i odnedavno se nalaze na meniju mnogih restorana i kafea, prvenstveno zbog toga što su zdrave, a spadaju i u kategoriju lakih obroka koji ne opterećuju stomak. Nekada su smatrane lepim prilogom, a sada ih sve češće jedemo kao glavno jelo...

Obrok salate-idealan obrok na poslu

Upravo zbog toga što se smatraju laganom hranom, jer naš organizam prilikom varenja ne troši puno energije, salate su sjajan izbor. Napravljene od zdravih sastojaka, one su izuzetne i često ukusnije od glavnog jela. Salate mogu biti odlično rešenje i za obrok na poslu, pogotovo za one koji preteruju sa brzom hranom i proizvodima iz pekare. 

Činjenica je da salata može biti samostalan obrok, ali je vrlo važno da se sastoji iz svih potrebnih namirnica i nutrijenata za jedan obrok. U zavisnosti od toga čime se bavite i kakav vam je dan, tako treba prilagoditi i salatu. Ako radite fizičke poslove, salata treba da bude bogata proteinima i zdravim mastima, kako biste posle ručka mogli da nastavite sa radom, a da ne budete gladni za pola sata.

Ukoliko, s druge strane, vaš posao ili boravak kod kuće ne zahteva mnogo energije, birajte salate bogate vlaknima. U skladu sa tim šta planirate tokom dana, salata mora podjednako da ima izbalansiran nivo proteina, vlakana, vitamina i dovoljno zdravih masti, kako biste obezbedili energiju za ostatak dana, do večere...

Posne obrok salate za više energije

Postoji veliki broj salata koje sadrže meso, a u danima koji slede, možda će nešto popularnije ipak biti one posne. Posne salate najčešće nisu kalorične, naprotiv – one pre svega obiluju brojnim mineralima, vitaminima, kao i vlaknima i proteinima koji su potrebni vašem organizmu. Dakle, za zdrav obrok koji će vas zasitititi, a pri tom vas i učiniti energičnim, biće vam potrebna jedna posna salata.

U zavisnosti od toga šta volite da jedete, salatu možete prilagoditi vašem ukusu.Ove izvrsne salate možete spremati ne samo za posnu slavu, već u bilo kojoj prilici u kojoj želite da iznenadite svoje goste ili ukućane. Pripremaju se brzo i jednostavno.Neki od najčešćih sastojaka su tunjevina, posni majonez i razno povrće.

Posni jelovnik ne mora uvek da bude jednoličan i nemaštovit. Napunite tanjir bojama i ukusima, ali i hranljivim namirnicama. Povedite računa o tome kako da nadomestite proteine iz mesa koje izbacujemo postom. Pojačajte unos žitarica, mahunarki i gljiva. Dobro ćete se osećati, bićete puni energije.