B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

KAKO SAČUVATI SVE HRANLJIVO?

autor: Gomex | 17.05.2017
KAKO SAČUVATI SVE HRANLJIVO?

Prirodni sokovi, šejkovi i frapei od voća i povrća odličan su dodatak zdravoj ishrani, a blender je kućni aparat neophodan za pravljenje ovih napitaka punih vitamina. Za razliku od sokovnika, koji isključivo cedi, blender pomaže da namirnice zadrže sva vlakna, koja su jedan od glavnih sastojaka zdravih namirnica. Zato je veoma važno da pri kupovini obratite pažnju na nekoliko bitnih stvari kako biste bili sigurni da ste kupili kvalitetnu stvar.

Poput svih modernih kućnih aparata, i blenderi imaju više funkcija i brzina. Najbolje je izabrati onaj koji ima mogućnost dodavanja sastojaka dok aparat radi. Jača brzina omogućava bolje usitnjavanje i napitke bez grudvica. Najbolji su oni blenderi koji mogu da usitnjavaju led, orašaste plodove i žitarice.

Nabavite blender koji ima pokretnu bazu jer će vam tako njegovo čišćenje i održavanje biti mnogo jednostavnije.

Upoznajte se sa preporukama proizvođača preko uputstva za upotrebu aparata, zato što je to jedini način da optimalno iskoristite sve njegove predviđene funkcije a da vam pritom uređaj potraje. Previše sastojaka u blenderu može ga opteretiti, pa će se brže pokvariti. Za slučaj potrebe da se priprema veća količina hrane, spremljene sastojke izdelite u nekoliko adekvatnih celina. Već uprljan blender od prethodne pripreme ne morate prati, već samo ubacite novu količinu i nastavite blendiranje.

Moderni multifunkcionalni blenderi mogu da zamene nekoliko kućnih aparata a svojim performansama će se  sami izboriti za svakodnevno korišćenje.

Ukoliko niste dobili blender kao svadbeni ili rođendanski poklon pa ne možete da utičete na njegove karakteristike, prilikom izbora novog blendera potrudite se da optimizujete njegovu veličinu i performanse sa vašim potrebama i prostorom u kuhinji. Najgore je izabrati pogrešan uređaj, koristiti ga nekoliko puta „iz fazona” i nakon toga ga odložiti na gornju policu u kuhinji da ne smeta!