B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Jogurt sa piletinom - da li ste probali?

autor: Gomex | 11.10.2018
Jogurt sa piletinom - da li ste probali?

Skoro svi u svetu znaju da je jogurt zdrava namirnica koju je potrebno konzumirati zbog opšte dobrobiti. Ali, da li ste znali da ovaj božanstveni napitak ima brojne zdravstvene prednosti koje drže pojedine bolesti podalje od vašeg organizma?

Blagodeti jogurta

Jogurt je bogat izvor kalcijuma, fosfora i vitamina D. Kao rezultat toga, on pomaže u sprečavanju osteoporoze. Zapravo, osobama koje već imaju osteoporozu preporučuje se da konzumiraju jogurt na dnevnoj bazi. Jogurt sadrži bakterijske kulture koje su pogodne za zdravlje debelog creva. Osim toga, njegovo redovno konzumiranje pomaže u sprečavanju raka debelog creva. Ovaj napitak, s obzirom da sadrži bakterijske kulture, pomaže da se uklone toksični mikroorganizmi iz vašeg probavnog trakta.

Drugim rečima, jogurt pospešuje probavu. Veoma je koristan svima koji pate od zatvora, probavnih smetnji i crevnih infekcija. Žive kulture u jogurtu pospešuju rast i razvoj belih krvnih zrnaca koji se bore protiv infekcija. Kao rezultat, osobe koje redovno konzumiraju jogurt imaju i veći nivo imuniteta. Drugim rečima, jogurt može da poboljša vašu moć otpora protiv uobičajenih bolesti, kao što su prehlada, sindrom iritabilnog kolona itd. Jogurt ima sposobnost da snizi nivo lošeg holesterola, jer njegove aktivne kulture mogu da apsorbuju nivo holesterola i da ga održavanju na zdravom nivou. To znači da je jogurt blagodat za osobe koje pate od srčanih oboljenja.

Manjak kalcijuma i vitamina D može biti uzrok povišenog krvnog pritiska. Jogurt, kao bogat izvor istih, preporučuje se osobama koje moraju da održavaju visok krvni pritisak pod kontrolom. Žive kulture u jogurtu imaju sposobnost da se nose sa raznim vrstama infekcija. Njegovo redovno konzumiranje može sprečiti vaginalne, gljivične i crevne infekcije.

Ukratko, jogurt je idealna namirnica za osobe svih dobi. Ako ste isprobali sve načine da se rešite kilograma, ali na kraju niste uspeli, trebalo bi da što češće konzumirate jogurt. Jogurt smanjuje osećaj gladi i daje osećaj sitosti.

Piletina i zdravo i ukusno!

Pileća supa, pileća čorba, pileća prsa na salati… piletina u gotovo svakoj formi je odlična za naše zdravlje, osim ako niste i sami pile! Šalu na stranu, zdravstvene koristi od konzumiranja živine su brojne. Kada ova pernata životinja dođe do nas u obliku posnih pilećih grudi, onda je vrlo malo masna i ima neznatan broj kalorija. Visoka količina proteina je ono što je čini idealnom za održavanje našeg tela. Pored toga, piletina je puna esencijalnih nutritijenata i vitamina. Na sve to, veliki je plus činjenica da je možete spremiti na hiljadu načina i da je čest gost na našim trpezama.