B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Energija čokolade u jednoj čaši mleka

autor: Gomex | 26.04.2018
Energija čokolade u jednoj čaši mleka

Čokoladno mleko nema koje dete ne voli, a ni odrasli nisu ništa suzdržaniji. S razlogom, zaista je neodoljivog ukusa. Iako se do sada verovalo da je čokoladno mleko ubica vitke linije, istraživanja su pokazala sasvim suprotno.

Ona kažu da čokoladno mleko baš drugačije deluje na telo, kao i da podiže nivo energije. Pa, složićete se, ipak je mnogo bolje piti njega, nego nezdrava energetska pića posle napornog treninga.

Mleko sa ukusom čokolade deluje na mišiće tako što ih brzo regeneriše nakon izlaganja fizičkom naporu. Samim tim, mnogo duže ćete izdržati da se njome bavite, jer ćete se mnogo manje osećati umornim. Pijaća poslastica sprečiće upalu mišića koju steknete kada baš i niste u nekoj naročitoj kondiciji, ili je makar umanjiti. A sve zahvaljujući velikom procentu kalcijuma, kao i činjenici da se mnogo brže apsorbuje u organizam nego druga pića koja bi trebalo da vas obskrbe energijom. Sigurno ćete se osećati bolje nakon šolje čokoladnog mleka koja je puna i hranljivog vitamina D, zajedno sa 14 drugih hranljivih materija.

Prema nekim istraživanjima samo 19% devojčica i 52% dečaka u starosnoj dobi od 9-19 godina unosi dovoljno kalcijuma za optimalnu izgradnju kostiju. Kalcijum je esencijalan za formiranje kostiju kod dece i tinejdžera i podjednako važan prilikom regeneracije koštanog tkiva koje gubimo kada starimo. Čokoladno mleko i drugi proizvodi od mleka sadrže kalcijum koji je neophodan za brojne procese u organizmu, kao što su učenje, igranje i koncentracija. Takođe, osim deci, čokoladno mleko se preporučuje i starijim osobama koje uživaju u ukusu čokolade i žele da obogate svoju ishranu visokovrednim sastojcima mleka i čokolade.

Čokoladno mleko ima ukus detinjstva. Koju god varijantu da ste voleli, čokoladno mleko je sigurno bilo vaše omiljeno piće dok ste odrastali. Međutim, negde usput ste prestali da ga pijete jer tako stvari idu kada odrastete. Ali, razmislite ponovo...

Šta sve mislim kada kažem „keks”?

Postoji šest osnovnih stilova keksa, od kojih svaki može da varira od hrskavog do mekog. “Drop” (pad) vrsta keksa kreira se kada testo padne na papir za pečenje. “Bar” (štapić) vrsta keksa nastaje kada se testo ispeče u plitkom tiganju, ohladi i iseče na barove (štapiće). Ručno formirani (ili u kalupu) keks oblikuje se najčešće u male loptice, valjke i druge oblike. Presovani keks dobija se pritiskom na testo u kalupu ili kesi formirajući pritom ukrasne oblike. Hlađeni keks se pravi oblikovanjem testa u valjak, koji je u frižideru dok se ne stvrdne a zatim se iseče i peče. Valjani keks počinje razvlačenjem testa pomoću oklagije da bi se onda sekao na dekorativne oblike specijalnim sečivom ili šiljatim nožem.