B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Cvekla podiže imunitet!

autor: Gomex | 09.01.2020
Cvekla podiže imunitet!

Verovali ili ne, cvekla poslednjih godina postaje omiljeni prirodni lek za imunitet širom sveta. Nedavno je udruženje kardiologa u Americi objavilo opsežnu studiju o pozitivnim efektima cvekle na kardiovaskularni sistem i zdravlje čitavog organizma.

Cvekla kao lek

Činjenica je da je ova korenasta biljka izuzetno zdrava i veoma bogata kalcijumom, gvožđem i vitaminom A, što cveklu čini najboljim prirodnim sredstvom za očuvanje zdravlja. Osim što je veoma zdrava, ona je dostupna svima, prijatnog je ukusa i možete je koristiti na više načina u ishrani.

Bilo da ste malokrvni, imate visok pritisak ili jednostavno nijedna sezona gripa i prehlada ne može da prođe, a da se vi ne razbolite, tu je cvekla. Naučno je dokazano da je cvekla prirodni izvor gvožđa i folne kiseline. Pored toga, sadrži nitrate, betain, magnezijum i druge antioksidanse. Najviše ima vitamina A, ali pored toga sadrži i manje doze vitamina E i C.

Ova biljka, zahvaljujući nitratima, smanjuje krvni pritisak i poboljšava rad srca. Zahvaljujući folnoj kiselini, cvekla poboljšava protok krvi i doprinosi boljem radu nervnog sistema. Ona otklanja umor, stres, a može uticati i na druge psihičke tegobe poput anksioznosti, depresije i demencije.

Zahvaljujući velikoj količini gvožđa, sok od ove biljke preporučuje se i profesionalnim sportistima zbog toga što poboljšava krvnu sliku i daje dodatnu snagu, uklanja anemiju i dovodi do boje prokrvljenosti organa. Nema sumnje da cvekla može izlečiti brojne tegobe, zato i nosi epitet super biljke! Shodno tome, ako već nemate cveklu na svom redovnom meniju iz gastronomskih razloga, učinite to iz zdravstvenih i uskoro očekujte poboljšanje.

Jačajte imunite sokom od cvekle

Možete zaboraviti na suplemente u ishrani i na brojne antibiotike i lekove za prehladu. Dovoljno je da svakodnevno popijete jednu čašu soka od sveže cvekle za imunitet i da sebi obezbedite dobro zdravlje. Preporučeni dnevni unos na organizam deluje antioksidativno i antiupalno, a uz to i oporavlja sve organe.

Ukoliko ste trenutno pod nekom virusnom infekcijom ili se jednostavno osećate isrcpljeno i malaksalo, preporučujemo vam da dosadašnju praksu uzimanja lekova ili kafe zamenite jednom dozom cvekle za imunitet u bilo kom obliku!