B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Čišćenje organizma uz pomoć heljde!

autor: Gomex | 02.08.2018
Čišćenje organizma uz pomoć heljde!

Heljdino brašno je sve popularnije svuda u svetu. Hleb od heljde potiče čak iz Azije, a heljda sadrži vlakna, minerale, vitamine i proteine koji pozitivno utiču na zdravlje. Sve namirnice koje se mese od belog pšeničnog brašna možete i preporučuje se da pravite od heljdinog brašna jer na taj način ćete zadržati ne samo ukus nego i vaše zdravlje.

Izuzetno važna činjenica je da brašno od heljde ne sadrži gluten i preporučuje se svima koji imaju tegobe sa glutenom, a kojih je, u poslednje vreme, sve više. Heljdino brašno se koristi za spremanje prirodno zdravih i dijetalnih jela. Od njene prekrupe može da se sprema kaša i preporučuje se u redovnoj ishrani kod dece i odraslih, a pogotovo kod onih koji imaju intelektualne napore. Ne zovu je bez razloga u Rusiji “hranom studenata”.

Korisno je znati i da možete koristiti heljdino brašno kao lek ako imate tegobe sa digestivnim traktom. Ovo brašno možete koristiti i kao zamenu za meso jer sadrži znatnu količinu lako svarljivih proteina. Takođe sadrži i minerale: magnezijum, fosfor, mangan, bakar, gvožđe; vitamine: tiamin, niacin, vitamin B6, dijetetska vlakna, antioksidanse i lako svarljive proteine.

Heljdino brašno kao lek koristi se u mnogo slučajeva i važno je znati sve hranljive sastojke koje unosite u sebe prilikom jedenja ovog brašna. Sveži listovi heljde mogu da se stavljaju i na rane jer imaju izraženo baktericidno dejstvo.

Heljdino brašno podstiče bolje varenje hrane i reguliše probavu i samim tim je dobro koristiti ga ako želite da smršate. Heljdino brašno i mršavljenje idu jedno s drugim i koristi se jer sadrži dijetetska vlakna koja nas čine sitima i podstiče izlučivanje viška vode iz organizma i detoksikuje organizam. Dijeta sa heljdom je izuzetno delotvorna i postižu se neverovatni rezultati ako je koristite. Za dve nedelje možete oslabiti između 7 do 10 kilograma!

Kefir i heljdino brašno odličan su lek. Telo je prepuno toksina koje bi trebalo s vremena na vreme čistiti iz organizma. Prenamnožene bakterije su takođe manifestovane prehladama, umorom, dekoncentrisanošću na poslu, pospanošću i drugim simptomima. Za kefir kažu da je eliksir zdravlja jer ima pozitivna dejstva na crevni sistem, a heljdino brašno sadrži vlakna i zbog toga pomaže u čišćenju creva i regulaciji probave.

Detoksikaciju organizma bi trebalo izvoditi dva puta u godinu dana u trajanju od dve nedelje i za to je dobro da koristite kefir i heljdino brašno. Rusi preporučuju mešavinu kefira i heljdinog brašna i to u odnosu 1 kašika brašna prelivena sa 180ml kefira. Ostaviti uveče da prenoći u frižideru. Pola sata pre jela ovo treba promešati i pojesti ujutro umesto doručka. Može se zasladiti sa malo meda. Naredna tri sata se ne preporučuje unos drugih supstanci u organizam.