B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

ANTIOKSIDANS U JEDNOM ZALOGAJU

autor: Gomex | 12.01.2017
ANTIOKSIDANS U JEDNOM ZALOGAJU

Masline su izvrstan antioksidans koji deluje kao “čistač” organizma od štetnih materija. Pomažu telu da izbaci holesterol - loše masnoće koje se talože u krvnim sudovima pa time smanjuju mogućnost od kardio-vaskularnih bolesti. Isto tako, maslinovo ulje jača imunitet i predstavlja savršenog saveznika u borbi protiv alergija.

Masline sadrže masnoće, ali isključivo one dobre za kojima naše telo žudi. Takve masnoće ne ostaju “zaglavljene” u masnim ćelijama već ih telo koristi i troši, te time pomažu kod mršavljenja. Izvrsna su grickalica uz obrok ili između njih jer će vas zasititi na najzdraviji mogući način.

Masline, kao i neprerađeno maslinovo ulje sadrže snažne antioksidanse, ali ova ukusna i slana namirnica smanjuje nivo boli i deluje poput leka za ublažavanje bolova. Isto tako, masline sadrže sastojke poput oleokantala - spoja karakterističnom po gorkastom ukusu, koji ima snažna protivupalna svojstva.

Masline, kao i njihov najbolji nusprodukt - maslinovo ulje imaju neverovatno dejstvo na naše telo. One sadrže veliku količinu nezasićenih masnih kiselina, kao i omega-3 koje hrane, štite i hidratizuju kožu i kosu. Za to je zaslužan i vitamin E koji kožu štiti od ultraljubičastog zračenja.

Maslinovo ulje neguje kožu i kosu i spolja tako da je opskrbljuje vlagom. Na mokru kožu nakon tuširanja nanesite maslinovo ulje ili ga pak koristite kao masku za kosu.

Pored ploda i ulja i list ove biljke upotrebljava se u medicinske svrhe. List masline pomaže kod lečenja srčanih oboljenja, artritisa, upale pluća, dijabetesa, gripa, upale mokraćnih kanala i još mnogo toga.