B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Zdravo i jednostavno

Jogurt sa piletinom - da li ste probali?
autor: Gomex | 11.10.2018

Jogurt sa piletinom - da li ste probali?

Skoro svi u svetu znaju da je jogurt zdrava namirnica koju je potrebno konzumirati zbog opšte dobrobiti. Ali, da li ste znali da ovaj božanstveni napitak ima brojne zdravstvene prednosti koje drže pojedine bolesti podalje od vašeg organizma?

Zašto je pasulj najpopularnija supernamirnica?
autor: Gomex | 27.09.2018

Zašto je pasulj najpopularnija supernamirnica?

Pasulj je jedna od najpopularnijih supernamirnica na svetu i to sa dobrim razlogom. Ovo povrće sadrži mnogobrojne važne materije, koje su ključne za ljudsko zdravlje i odlične u borbi protiv mnogih bolesti. Zaista je mnogo razloga da pasulj uključite u svoj jelovnik što češće, a mi vam predstavljamo neke od najvažnijih...

Kiseli kupus i rasol kao lek
autor: Gomex | 13.09.2018

Kiseli kupus i rasol kao lek

Istraživači s Kembridža otkrili su da kiseli kupus, baš kao i turšija ili jogurt, sadrže pravi balans zdravih probiotičkih bakterija koje naš organizam naprosto obožava. Redovnim konzumiranjem fermentisanih namirnica moguće je zaustaviti kašalj, a preduprediti prehladu, grip, alergije, pa čak i dijabetes!

Rajsko ime paradajz...
autor: Gomex | 30.08.2018

Rajsko ime paradajz...

Osim toga što se lepo uklapa kao dekoracija i salata uz skoro sva kuvana jela, paradajz je veoma korisna biljka koju treba uvrstiti u ishranu i ako je potrebno kao prirodni lek za mnoge bolesti i tegobe. Paradajz je bogat vitaminima C, B, K i mineralnim solima kalijuma, natrijuma, magnezijuma, kalcijuma, gvožđa i svakako spada u zdravu hranu.

Istina je u vinu a zdravlje u grožđu!
autor: Gomex | 16.08.2018

Istina je u vinu a zdravlje u grožđu!

U ovoj priči baziraćemo se na grožđu kao voću, mada ga mnogi potrošači vezuju isključivo za proizvodnju vina, pa ćemo tako pričati o njegovom ukusu i hranljivim vrednostima. Iako postoje brojne sorte, većina uživalaca zna za belo i crno grožđe.

Čišćenje organizma uz pomoć heljde!
autor: Gomex | 02.08.2018

Čišćenje organizma uz pomoć heljde!

Heljdino brašno je sve popularnije svuda u svetu. Hleb od heljde potiče čak iz Azije, a heljda sadrži vlakna, minerale, vitamine i proteine koji pozitivno utiču na zdravlje. Sve namirnice koje se mese od belog pšeničnog brašna možete i preporučuje se da pravite od heljdinog brašna jer na taj način ćete zadržati ne samo ukus nego i vaše zdravlje.

Piletina i zdravo i ukusno!
autor: Gomex | 19.07.2018

Piletina i zdravo i ukusno!

Piletina je jedna od najzdravijih i najukusnijih vrsta mesa, koje se koristi u skoro svakoj popularnoj svetskoj kuhinji. U našoj kuhinji se često koristi, a pretežno se priprema na roštilju. Meso spremano na roštilju je veoma ukusno jer zadržava svoje sokove i poprima miris ćumura koji mu daje poseban ukus.

Egzotika i energija
autor: Gomex | 05.07.2018

Egzotika i energija

Kokosovo ulje sve je češće zastupljeno u ishrani sportista i onih osoba koje imaju problema sa viškom kilograma. Osnovni razlog za to jeste činjenica da je kokosovo ulje manje kalorično od ostalih ulja, brzo se pretvara u energiju i ne doprinosi taloženju masti na krvnim sudovima.

Izvor zdravlja fermentisan iz jabuke!
autor: Gomex | 21.06.2018

Izvor zdravlja fermentisan iz jabuke!

Više od 10.000 godina sirće se upotrebljava u najrazličitije svrhe, a brojne civilizacije su ga, osim za jelo, koristile kao svojevrsni eliksir mladosti i zdravlja. Bez obzira da li je reč o vinskom, jabukovom, alkoholnom ili nekom drugom sirćetu, ono je u savremenom svetu našlo višestruku upotrebu, kao što su primene u prehrambenoj, hemijskoj i farmaceutskoj industriji. 

Čudesna moć ovčijeg kiselog mleka
autor: Gomex | 07.06.2018

Čudesna moć ovčijeg kiselog mleka

Otkriće kiselog mleka pripisuje se bugarskim stočarskim plemenima koja su s ovim čudesnim napitkom upoznali narode Osmanskog carstva, preko kojih je dospeo u Zapadnu Evropu.

Integralno kao temelj zdrave ishrane!
autor: Gomex | 24.05.2018

Integralno kao temelj zdrave ishrane!

Određene navike u životu, ishrana kao jedna od najznačajnijih, mogu da stvore snažne predispozicije ka različitim bolestima, a takođe imaju moć da ih spreče, smanje ili otklone. Uravnotežena i izbalansirana ishrana zadovoljava energetske potrebe i obezbeđuje dovoljno hranljivih materija za organizam. Žitarice i njima slične namirnice kao temelj zdrave ishrane treba da učestvuju sa 35-45 odsto u ukupnom dnevnom energetskom unosu.

Da li svi imamo koji kilogram viška?
autor: Gomex | 10.05.2018

Da li svi imamo koji kilogram viška?

U svetu, a poslednjih godina i kod nas sve je veći broj ljudi sa problemom viška kilograma. Prema mišljenju SZO (Svetske zdravstvene organizacije) gojaznost poprima epidemijske razmere i postaje vodeći problem javnog zdravstva na početku ovog milenijuma. Problem je i što veći deo populacije koja pati od viška kilograma smatra da nema povećanu telesnu masu u odnosu na svoje godine.

Energija čokolade u jednoj čaši mleka
autor: Gomex | 26.04.2018

Energija čokolade u jednoj čaši mleka

Čokoladno mleko nema koje dete ne voli, a ni odrasli nisu ništa suzdržaniji. S razlogom, zaista je neodoljivog ukusa. Iako se do sada verovalo da je čokoladno mleko ubica vitke linije, istraživanja su pokazala sasvim suprotno.

Integralno ili od celog zrna...
autor: Gomex | 12.04.2018

Integralno ili od celog zrna...

Integralno pšenično brašno se dobija tehnološkim postupkom mlevenja celog zrna pšenice. Neki jezici, kao što su engleski ili nemački, bolje čuvaju vezu sa načinom dobijanja integralnog pšeničnog brašna. Oni kažu the whole wheat flour, odnosno Weizenvollkornmehl. I srpska reč čuva vezu, ali ne tako očigledno i jednostavno. Mi kažemo integralno brašno, što znači potpuno, celo, nepodeljeno, svo, sveobuhvatno brašno.

Proleće sa pečurkama
autor: Gomex | 01.04.2018

Proleće sa pečurkama

Pečurke imaju dugu tradiciju primene u ishrani. Naši preistorijski preci sakupljali su pečurke za jelo, a sa razvojem civilizacije čovek je otkrivao razne vrste pečuraka i njihova različita svojstva. Jestive pečurke su odavno bile cenjene u kineskoj medicini i kulinarstvu. Čak sedam milenijuma unazad one se tamo pažljivo prikupljaju I upotrebljavaju.
ZAŠTO TREBA JESTI SIR?
autor: Gomex | 08.03.2018

ZAŠTO TREBA JESTI SIR?

Sir je mlečni proizvod koji ima široku primenu u kulinarstvu, a pored toga što je fantastičnog ukusa, ova namirnica je i - veoma zdrava. Ljubitelje sira će svakako obradovati ova vest, a mi vam donosimo samo nekoliko zdravstvenih blagodeti sira...

TRENUCI OPUŠTANJA UZ ČAJ
autor: Gomex | 22.02.2018

TRENUCI OPUŠTANJA UZ ČAJ

Postoje dve velike grupe čajeva - pravi čaj (dobija se iz biljke Camelia sinensis) i biljni čaj koji se priprema od raznih lekovitih trava. Pravi čaj sadrži kofein, te se najčešće koristi kao stimulativno ili umirujuće sredstvo,  dok se biljni čajevi uglavnom upotrebljavaju kao lekovito sredstvo u narodnoj medicini.

INTEGRALNO PROTIV DIJABETESA
autor: Gomex | 08.02.2018

INTEGRALNO PROTIV DIJABETESA

Dijabetičari imaju previše šećera u krvi jer njihove ćelije gotovo uopšte ne reaguju na hormon insulin, koji preko hrane snabdeva ćelije šećerom. Nivo šećera u krvi raste, što tokom godina može da izazove oštećenje krvnih sudova i poremećaje u cirkulaciji.

ZDRAV I UKUSAN MESNI OBROK!
autor: Gomex | 25.01.2018

ZDRAV I UKUSAN MESNI OBROK!

Pileća supa, pileća čorba, pileća prsa na salati… piletina u gotovo svakoj formi je odlična za naše zdravlje, osim ako niste i sami pile! Šalu na stranu, zdravstvene koristi od konzumiranja živine su brojne. Kada ova pernata životinja dođe do nas u obliku posnih pilećih grudi, onda je vrlo malo masna i ima neznatan broj kalorija. Visoka količina proteina je ono što je čini idealnom za održavanje našeg tela.

TAJNE OBIČNOG MASLACA!
autor: Gomex | 11.01.2018

TAJNE OBIČNOG MASLACA!

Maslac je u potpunosti prirodan proizvod, dobijen izdvajanjem mlečne masti iz svežeg mleka, odnosno bućkanjem slatke ili kisele pavlake. Bogat je izvor mlečne masti, sadrži čak 82g mlečne masti u 100g proizvoda, što ga čini odličnim izvorom energije, naročito kod pojačanih fizičkih i intelektualnih aktivnosti.