B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Zdravo i jednostavno

Ovčije kiselo od pravog leka do delikatesa!
autor: Gomex | 15.08.2019

Ovčije kiselo od pravog leka do delikatesa!

Otkriće kiselog mleka pripisuje se bugarskim stočarskim plemenima koja su s ovim čudesnim napitkom upoznali narode Osmanskog carstva, preko kojih je dospeo u Zapadnu Evropu. 

Celo zrno nas vraća zdravim korenima!
autor: Gomex | 01.08.2019

Celo zrno nas vraća zdravim korenima!

Čovek je odvajkada u svojoj ishrani koristio celo zrno žitarica. Tek je moderna tehnologija i otkriće čeličnih valjaka za preradu pšenice 1830. godine zamenilo klasične kamene mlinove i dovelo do masovne proizvodnje belog brašna.

Zasladi se ukusno i zdravo!
autor: Gomex | 18.07.2019

Zasladi se ukusno i zdravo!

Kako biste sprečili dobijanje suvišnih kilograma, važno je da “prazne kalorije” svedete na minimum. 

Maslinovo ulje eliksir za ceo organizam!
autor: Gomex | 04.07.2019

Maslinovo ulje eliksir za ceo organizam!

Mediteranski narodi od davnina koriste maslinovo ulje u svojoj ishrani i manje obolevaju od kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i malignih bolesti organa za varenje, što su pokazala i razna istraživanja.

Ovčije najzdravije!
autor: Gomex | 20.06.2019

Ovčije najzdravije!

Otkriće kiselog mleka pripisuje se bugarskim stočarskim plemenima koja su s ovim čudesnim napitkom upoznali narode Osmanskog carstva, preko kojih je dospeo u Zapadnu Evropu. 

Da li postoji slatko i zdravo?
autor: Gomex | 06.06.2019

Da li postoji slatko i zdravo?

Kada je u pitanju izbor zdrave hrane i polemika o tome koja je uopšte zdravija varijanta neke namirnice i proizvoda, mišljenja stručnjaka su podeljena. Međutim, ono što se sa sigurnošću može tvrditi, bar kada je izbor zdravije varijante šećera u pitanju, je da uvek prednost treba prednost dati smeđem šećeru, umesto belom.

Šaka riže garantuje dobro varenje!
autor: Gomex | 23.05.2019

Šaka riže garantuje dobro varenje!

Kad god se preporučuje pravilna ili dijetalna ishrana, pirinač predstavlja osnovnu namirnicu. Pored toga što je pun belančevina i vitamina, ima nisku kaloričnu vrednost, a iako ne raste u svim krajevima sveta, omiljen je na celoj planeti.

Uz čaj mršavite lako i zdravo!
autor: Gomex | 09.05.2019

Uz čaj mršavite lako i zdravo!

Čajevi su bogati antioksidansima, polifenolima i ostalim zdravim sastojcima, pa su zato najbolji izbor kad poželite da se bacite na dijetu. Nekoliko šolja dnevno mogu učiniti čuda za vašu liniju!

Skuša barem jednom nedeljno!
autor: Gomex | 18.04.2019

Skuša barem jednom nedeljno!

Koliko je riba zdrava, verujemo da vam je svima jako dobro znano. Riba obiluje proteinima i zdravim masnim kiselinama i kao takva predstavlja suvi izvor zdravlja. A na samom vrhu neprikosnoveno se nalazi skuša. A zašto je skuša tako posebna?

Hleb sa dodatim semenom žitarica
autor: Gomex | 04.04.2019

Hleb sa dodatim semenom žitarica

Hleb je osnova ljudske ishrane. Hiljadama godina je najviše konzumirana namirnica na svetu zahvaljujući svojoj dostupnosti, prenosivosti, hranljivosti i ukusu.

U sardini razni vitamini
autor: Gomex | 21.03.2019

U sardini razni vitamini

Dobro poznat savet lekara i nutricionista je - jedite ribu barem jednom nedeljno i bićete mnogo zdraviji. Ovaj savet nije dat tek onako, da razbije monotoniju u svakodnevnoj ishrani. 

Tunjevina-jednostavno zdravo!
autor: Gomex | 07.03.2019

Tunjevina-jednostavno zdravo!

Tunjevina u svakodnevnoj ishrani je idealan saveznik u borbi za za zdravlje i vitalnost. Bogata vrlo kvalitetnim proteinima zadovoljiće sve vaše nutritivne potrebe, a mala količina masti koju prema ličnim potrebama možete prilagoditi vašoj omiljenoj hrani još jedan je od benefita tunjevine kao našeg pouzdanog čuvara zdravlja.

Čaša mleka-nazdravlje!
autor: Gomex | 21.02.2019

Čaša mleka-nazdravlje!

U poslednjih par godina mleko se naziva i „prirodnim velnes pićem“ jer je bogato kalcijumom, vitaminom D, fosforom i mnogim drugim nutrijentima koji pozitivno utiču na zdravlje kostiju i zuba kao i zdravu funkciju mišića i krvnih sudova.

Obrok salate kulinarski izazov!
autor: Gomex | 07.02.2019

Obrok salate kulinarski izazov!

Salata odavno nije samo porcija kupusa već daleko bogatiji miks svih potrebnih namirnica koje mogu zameniti jedan obrok i učiniti vas sitim. Salata se uglavnom tretira kao deo ručka bez koje ne idu meso i prilog.

Po ajvaru se ceo Balkan prepoznaje!
autor: Gomex | 24.01.2019

Po ajvaru se ceo Balkan prepoznaje!

Ajvar je jedna od vrlo popularnih namirnica i vrsta zimnice koja se kod nas dosta upotrebljava. Pravi se u jesen, kao i ostala zimnica, od crvenh pečenih paprika i drugih i raznih začina i drugih sastojaka, a ima izuzetno lep i specifičan ukus zbog čega se koristi kao salata, prilog ili namaz.

Maslac - prirodan zdrav i ukusan obrok
autor: Gomex | 10.01.2019

Maslac - prirodan zdrav i ukusan obrok

Maslac je proizvod dobijen izdvajanjem mlečne masti iz svežeg mleka, odnosno bućkanjem slatke ili kisele pavlake. Bogat je izvor mlečne masti, što ga čini odličnim izvorom energije, naročito kod pojačanih fizičkih i intelektualnih aktivnosti. Bilo da se konzumira samostalno ili se koristi u pripremi jela, maslac je prirodan, zdrav i ukusan izbor.

Badnje veče i božićna trpeza
autor: Gomex | 20.12.2018

Badnje veče i božićna trpeza

Da bi praznici i odmor bili što bolji i lepši, hrana je tu da okupi drage ljude za stolom. Tradicija i obedni rituali postoje upravo da bi se osetio taj duh zajedništva, a gurmanski izgovor koji do toga vodi uvek je dobrodošao.

Oslić i limun dobra kombinacija
autor: Gomex | 06.12.2018

Oslić i limun dobra kombinacija

U periodu posta, riba je glavna namirnica u jelovniku onih koji poste. Osim što je zdrava, ukusna i može da se pripremi na mnogo različitih načina, lako se i brzo vari. Bez obzira na to da li više volite rečnu ili morsku ribu ili neke druge morske plodove, svaku vrstu odlikuje bogatstvo hranljivih sastojaka, pre svega vitamina, minerala i aminokiselina.

Tunjevina vitamini, minerali...
autor: Gomex | 22.11.2018

Tunjevina vitamini, minerali...

Najzastupljenije vrste ribe u našoj ishrani su konzervirana sardina i tunjevina. Sveža tuna takođe je veoma ukusna, ali se ređe nalazi na ribljim pijacama. A tunjevina u konzervi lako se nabavlja - ima je u svakoj samousluzi.

Aronija u borbi protiv opakih bolesti!
autor: Gomex | 08.11.2018

Aronija u borbi protiv opakih bolesti!

Lekovita svojstva aronije su vekovima bila poznata Indijancima. Aronija je listopadni žbun poreklom iz Severne Amerike, uvedena u Rusiju tek u kasnim 1800-im, a nakon toga i u zemlje srednje i istočne Evrope.