B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Piletina za večernje opuštanje

autor: Gomex | 19.03.2020
Piletina za večernje opuštanje

Zanimljivo je da piletina sadrži hranljive materije koje su odlične za smanjenje stresa - triptofan i vitamin B5. Obe materije imaju umirujući efekat na naše telo, što piletinu čini sjajnim izborom za večeru nakon stresnog dana na poslu.

Čak i sam ukus lepo pripremljene piletine mnogima može biti dovoljan za opuštanje i zadovoljstvo.

Piletina odlična za zdravlje

Piletina u gotovo svakom obliku odlična je za zdravlje. Ona ima nizak procenat masti i kalorija, a bogata je proteinima, esencijalnim hranljivim materijama i vitaminima, zbog čega se smatra idealnom za održavanje telesne težine. Osim toga, piletina je bogata i mineralima kao što su fosfor i kalcijum, koji pomažu očuvanju kostiju. 

Ipak, za savršen obrok je uglavnom potrebna kombinacija više sastojaka koji se međusobno nadopunjuju, kako po pitanju ukusa, tako i po pitanju hranljivih materija. U nastavku ćete pronaći recept sa piletinom i perfektnim dodatkom pečenice i sira, koji kada isprepliću svoje sočne arome u jednom tanjiru predstavljaju pravu poslasticu. Fantastična kombinacija piletine i dimljenog mesa, upotpunjena sa dve vrste sira, bez diskusije će poneti titulu specijaliteta. Sigurni smo da će se i vama dopasti!

 

Piletina sa pečenicom i kačkavaljem

Sastojci (za 6 osoba):

1-2 kg pilećeg filea, 3 glavice luka, 200g topljenog sira, 6 kiselih krastavčića, 250g pečenice, 400ml pavlake za kuvanje, 200g kačkavalja, 100g maslaca, 150ml belog vina, biber i so po ukusu.

Priprema:

Isecite pileći file, slaninu i kisele krastavčiće na trake, ali odvojeno. Isecite luk na „polumesece“, a topljeni sir na male kocke. Istopite maslac i pržite u njemu isečeni pileći file dok sos ne ispari. Isečeni luk dodajte i pržite dok ne omekša, priključite tome i isečenu slaninu, a nakon kratkog prženja dolazi vreme da se dodaju isečeni kiseli krastavčići. Sipajte pavlaku i isečen topljeni sir, pa ostavite jelo da se krčka na slaboj vatri. Nakon što se zgusne, sipajte vino, a potom dodajte so i biber po ukusu. Kada provri, podelite na porcije i narendajte kačkavalj na svaku porciju.