B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Unapredi recept

Kako je nastala pasta?
autor: Gomex | 07.10.2021

Kako je nastala pasta?

Pasta ili testenina je grupni naziv za sve specijalitete od rezanog ili sušenog testa, pripremljenog od brašna, jaja, soli i vode.

Slaninice moja mila...
autor: Gomex | 23.09.2021

Slaninice moja mila...

Možda niste znali da gotovo polovinu masnoća prisutnih u slanini čine masnoće koje se mogu pronaći i u maslinovom ulju, a za koje se pokazalo da pozitivno utiču na naše zdravlje.

Pangasius nije som?
autor: Gomex | 09.09.2021

Pangasius nije som?

Ukoliko ste u potrazi za ribom koja je ukusna, a uz to ima veoma malo masnoće i bogata je proteinima, vreme je da probate pangasius!

Kikiriki u redovnoj ishrani
autor: Gomex | 26.08.2021

Kikiriki u redovnoj ishrani

Kikiriki je povrće koje se ubraja u porodicu mahunarki, iako ga mnogi smatraju orašastim plodom. Poreklom je iz Južne Amerike, a u Evropu je stigao u 15-om veku.

Spremite zimnicu na vreme
autor: Gomex | 12.08.2021

Spremite zimnicu na vreme

Iako je kult hrane i pripreme zimnice sastavni deo tradicije svih balkanskih naroda, pitamo se da li će (zbog savremenog načina života i mogućnosti kupovine gotove zimnice) ovaj običaj u narednim godinama početi da izumire…

Jedete li tunjevinu?
autor: Gomex | 29.07.2021

Jedete li tunjevinu?

Tunjevina ima blagotvoran uticaj na srce i krvne sudove, kao i na stvaranje mišićne mase zbog svog sadržaja proteina, međutim, to nisu jedine dobrobiti koje nam donosi tuna.

Mikrotalasna kao mala kuvarska tajna
autor: Gomex | 15.07.2021

Mikrotalasna kao mala kuvarska tajna

Proces pripreme hrane u mikrotalasnoj pećnici je znatno kraći u odnosu na klasični način spremanja. Ovaj proces obično traje od nekoliko sekundi do nekoliko minuta (najviše 20), što je svakako glavni adut ovog malog prijatelja svakog domaćinstva…

Omlet na sto različitih načina
autor: Gomex | 01.07.2021

Omlet na sto različitih načina

Omlet je u osnovi jelo od jaja i mleka, prženo na maslacu ili ulju, dok pojedini recepti uključuju i brašno, kao i šunku, sir, gljive, ribu ili povrće.

Ukusan i  zdrav obrok od oslića
autor: Gomex | 17.06.2021

Ukusan i zdrav obrok od oslića

Riba je lagani obrok koji ne opterećuje želudac, a sadrži mnoštvo sastojaka važnih za rast, razvoj i zdravlje. Iz tog razloga, riba se svrstava u najzdravije namirnice.

Čia semenke sastavni deo zdrave kuhinje
autor: Gomex | 03.06.2021

Čia semenke sastavni deo zdrave kuhinje

Čia semenke su danas jedna od najpopularnijih namirnica. Zbog svog lekovitog dejstva i hranljivih vrednosti, kroz istoriju su bile veoma cenjene, što dokazuje i činjenica da su se jedno vreme koristile i kao valuta za plaćanje.

Pirinčane galete, predlog za zdrav obrok
autor: Gomex | 20.05.2021

Pirinčane galete, predlog za zdrav obrok

Presovani ekstrudirani pirinač u praktičnom pakovanju, ili kako ih još zovu pirinčani biskviti, iako postoje odvajkada, tek u drugoj polovini dvadesetog veka su osvojili svet...

Mislili smo da je palenta samo naša?
autor: Gomex | 06.05.2021

Mislili smo da je palenta samo naša?

Palenta je poreklom iz Amerike gde su je u davna vremena pripremala indijanska plemena. U evropske krajeve je stigla tokom jednog od putovanja Kristofera Kolumba, zajedno sa kukuruzom, namirnicom od koje se priprema.

Koliko vrsta ćevapa poznajete?
autor: Gomex | 15.04.2021

Koliko vrsta ćevapa poznajete?

Na naše prostore su stigli tokom osvajanja Osmanlija, a u ponudi domaćih ugostitelja najpopularniji su leskovački, novopazarski, banjalučki, sarajevski i bugarski ćevap.

Pre roštilja potopi meso u pivski nectar
autor: Gomex | 01.04.2021

Pre roštilja potopi meso u pivski nectar

Sa prolećem polako stiže i sezona roštilja. Po pravilu, roštilj okuplja porodicu i prijatelje, a da uživanje bude upotpunjeno, saznajte kako odabrati odgovarajuće pivo uz meso koje spremate.

Kako pivo obogaćuje ukus mesa?
autor: Gomex | 18.03.2021

Kako pivo obogaćuje ukus mesa?

Osim što posebno oplemenjuje ukus hrane u koju se dodaje, kada se koristi kao marinada, pivo može imati i povoljan učinak na zdravlje.

Da li salata može da zameni obrok?
autor: Gomex | 04.03.2021

Da li salata može da zameni obrok?

Obrok salate se formiraju kao jela lagane pripreme, sastavljena od različitog bilja i ukrašena uljima, sirćetom i začinima. Lako se pripremaju, a još lakše konzumiraju.

Šta traži tako bela u svetu čokolade?
autor: Gomex | 18.02.2021

Šta traži tako bela u svetu čokolade?

Kako ova čokolada ne sadrži kakao prah, niti čokoladnu masu, neki je smatraju „lažnom čokoladom”. Međutim, ukoliko poseban akcenat stavimo na kakao maslac, koji se delom ne zamenjuje drugim biljnim masnoćama, onda je sa pravom možemo nazvati čokoladom.

Šta uradi  mali kikiriki?
autor: Gomex | 04.02.2021

Šta uradi mali kikiriki?

Kikiriki potiče iz Južne Amerike i poznat je već više od hiljadu godina. Imao je važnu ulogu u prehrani Asteka i drugih indijanskih plemena Južne Amerike i Meksika. 

Šta sve danas nazivamo tartom?
autor: Gomex | 21.01.2021

Šta sve danas nazivamo tartom?

Tart je francuska reč koja se može prevesti kao pita ili kolač, a pečenje testa ove vrste počelo je u 16-om veku, otprilike 200 godina nakon pite.

Argumentom u korist pirinča
autor: Gomex | 08.01.2021

Argumentom u korist pirinča

Pirinač je najstarija žitarica na planeti koja se gaji već punih 5000 godina i za azijske narode predstavlja osnovnu namirnicu. Ima veoma veliku prehrambenu vrednost i obiluje vitaminima B1, B2 i B6.