B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

ZAZELENI ČITAVU TRPEZU

autor: Gomex | 24.11.2016
ZAZELENI ČITAVU TRPEZU

Zelena salata je vrsta lisnatog povrća koje se jede najčešće sirovo i veoma je zdrava namirnica za naš organizam. Samo ime “zelena salata” govori da se ovo povrće koristi za salate i za mnoge njoj slične delikatese. Odlična je kao prilog sendvičima, hamburgerima, takosima i uvek dobar izbor kao dekoracija mnogih specijaliteta.

Da biste stekli veštinu serviranja ne morate čekati neku izuzetno svečanu priliku, već to činite kad god imate vremena, pa će vam to preći u naviku i neće zahtevati neki poseban trud.

Uz malo kreativnosti, strpljenja i dobre volje mogu se dobiti neverovatne dekoracije hrane koju pripremate. Njih možete lako napraviti sami, u svojoj kuhinji, za svoju dušu ili da impresionirate goste. Mogu se koristiti zelena salata, krastavac, paradajz, luk, rotkvice, šargarepa itd. Kod nekih dekoracija veoma je važan oblik, veličina, kao i boja povrća koje se koristi, kako bi se postigao željeni efekat. Boje su veoma važne u odabiru jer će one mamiti svojim izgledom i garantovati ukus.

Bez obzira da li su u pitanju praznici, slave ili godišnjice, najveći izazov, ali i najviše mogućnosti za ispoljavanje kreativnosti, predstavlja dekoracija predjela. Ukoliko ste “kratki” sa vremenom, biće sasvim dovoljno da na dno ovala poslažete listove zelene salate, a preko njih suhomesnato koje planirate da ponudite gostima. Kombinacija ovih boja (zeleno i crveno) izazvaće kod vaših posetilaca napad gladi.

Pokušajte da zelenom salatom ukrasite i glavno jelo, odnosno pečenje. Gastronomi predlažu da se u ovom slučaju zelena salata malo ugreje na sobnoj temperaturi, a zatim poslaže u vidu “fišeka” tako da vrhovi budu ispod pečenja.

Na kraju, zelena salata može biti i dekoracija - sama za sebe. Uvrstite u ponudu svojim gostima zelenu salatu iscepkanu na komadiće u posudi svetle boje. Koristite samo sirće i limunov sok (u razmeri 3:1) i spremite se za “pljusak” pohvala za vaše kulinarsko umeće!