B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

UKUSNIJE I SOČNO UZ MALO PAVLAKE!

autor: Gomex | 10.11.2016
UKUSNIJE I SOČNO UZ MALO PAVLAKE!

Pavlaka za kuvanje se danas koristi u svakoj kuhinji i jednostavno jelo pretvara u poseban i neodoljiv specijalitet. Uz malo mašte i pavlaku za kuvanje doživećete nezaboravna kulinarska zadovoljstva... Pavlaka za kuvanje je odličan i ukusan dodatak svežim i kuvanim jelima i desertima.

Ovaj jednostavan dodatak u trenu će pretvoriti obično jelo u gurmanski delikates. Vrhunski majstori kulinarstva je preporučuju za razne vrste soseva, čorbi, variva, krema i slanih preliva jer im daje poseban ukus, a odlična je u kombinaciji sa pečurkama, krompirom i mesom. Ovaj, gotovo neizbežni sastojak većine evropskih kuhinja, zaista otvara nove dimenzije u kulinarstvu. Pavlaka postoji u različitim stepenima sadržaja masnoće, kako sveža, tako i dugotrajna.

Malo masna pavlaka će se ako je dodate jelu pri kuvanju, najčešće odvojiti u grudvice. Zato je preporučljivo da tokom kuvanja jelu dodate pavlaku sa što većim procentom mlečne masti (iznad 25 odsto).

Što je jelo toplije, veća je verovatnoća da će se pavlaka razdvojiti u grudvice. Zato, ukoliko nameravate da dodate pavlaku u jelo koje je provrelo, najbolje je prethodno neznatno zagrejati. Razlika u temperaturi, glavni je razlog stvaranja grudvica.

Ovaj jednostavan dodatak u trenu će pretvoriti obično jelo u gurmansku poslasticu. Daće poseban ukus različitim sosevima, čorbama i varivima, a odlično je u kombinaciji sa pečurkama, krompirom i mesom. Ako pavlaku pomešate sa renom, majonezom ili biljnim začinima, u trenutku će postati odličan hladni sos koji će obogatiti ukus glavnog jela.

Opšte pravilo kod upotrebe pavlake glasi: što je veći procenat mlečne masnoće, pavlaka ima bolju aromu.