B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

PUTER OD KIKIRIKIJA NA SASVIM NOVI NAČIN

autor: Gomex | 28.09.2016
PUTER OD KIKIRIKIJA NA SASVIM NOVI NAČIN

Puter od kikirikija nije samo ukusna poslastica i sastojak brojnih egzotičnih jela, već i vrlo koristan “saradnik” u naizgled bezizlaznim situacijama u kući i oko nje...

Nalepnica sa tegli ili boca jednostavno ćete se rešiti ako puter od kikirikija razmažete preko njih i ostavite nekih 10 do 15 minuta da upije, a zatim krpom nakvašenom u toplu vodu jednostavno odstranite.

Maslac od kikirikija čini čuda po pitanju osvežavanja izgleda vaših kožnih odevnih predmeta ili nameštaja. Jednostavno ga utrljajte, zatim prebrišite prvo vlažnom krpom, pa još jednom namočenom u blago sredstvo za čišćenje. Nemojte nikako preskočiti ovaj poslednji korak!

Iskoristite puter od kikirikija kao odličnu “uradi sam” masku za beživotnu suvu kosu. Masku držite na kosi oko 15 minuta, zatim je isperite šamponom i vaša kosa će biti sjajna i lepa!

Maslac od kikirikija je spas za sve one kojima se slučajno ili namerno žvaka zaglavila u kosi. Utrljajte ga preko žvake i okolne kose i ostavite da stoji dvadesetak minuta. Slično kao i kod skidanja nalepnica, masnoća iz putera omekšaće žvaku i lagano ćete moći da je iščetkate iz kose.

Ostali ste bez pene za brijanje? Razmažite maslac od kikirikija u tankom sloju na lice i počnite sa brijanjem. Maslac će ne samo zaštititi vašu kožu od brijača, nego će je njegova masnoća i ulje učiniti mekom i glatkom. Sve dobro operite sapunom i vodom nakon toga.

Bili ste kreativni, što je pohvalno, ali prsti su vam ostali prepuni lepka. Jednostavno se rešite tog lepljivog nereda utrljavanjem maslaca od kikirikija, a zatim operite ruke sapunom i vodom. Masnoća kikiriki maslaca skida lepak i hidrira vaše ruke istovremeno.

Ako vaš omiljeni CD ima po sebi ogrebotine kojih želite da se rešite, nežno utrljajte maslac od kikirikiija po izgrebanom području, a zatim obrišite mekom krpicom.