B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

NAJBOLJI DESERTI NA SVETU

autor: Gomex | 11.10.2016
NAJBOLJI DESERTI NA SVETU

Pred vama se nalaze neke od najboljih poslastica sveta. Ove rajske slatkiše namenjene svim sladokuscima prave najbolji poslastičari sveta, kao i mnogi ljudi bez mnogo kulinarskog iskustva...

Štrudla - Ovo divno punjeno pecivo koje potiče iz Austro-Ugarske je jednostavno za pripremu koliko je i ukusno. Za najukusniju se smatra bečka štrudla od jabuka, koja ima tanku koru, a unutra mnogo jabuka začinjenih cimetom i tajnim sastojcima koje nijedan kuvar ne želi da otkrije.

Palačinke sa čokoladom - Iako njihovo ime potiče iz francuskog jezika i ovaj slatkiš se smatra francuskim, palačinke su evropski desert koji je popularan u svakoj zemlji i u svakom podneblju nosi drugo ime. Način pripreme svake vrste je identičan, a njegov ukus ipak najviše određuje fil. Mnogima su omiljene palačinke sa čokoladom, mada se ovaj recept može dopuniti i sa komadićima banane, svežim voćem ili keksom.

Tiramisu - Moguće da je tiramisu najboji italijanski desert. Svima je dobro poznat tako da nije potrebno da ga posebno predstavljamo ili hvalimo. Spoj ukusa kafe i natopljenih piškota, kao i kakaoa i slatke pavlake vas tera da mu se stalno vraćate.

Baklava - Tipičan balkanski slatkiš i svetska senzacija, baklava je veoma slatko pecivo čiji su glavni sastojci mleveni orasi i mnogo meda. Turska baklava se smatra jednim od najlepših slatkiša u svetu.

Čizkejk (Cheesecake) - Poznato je da je ovaj slatkiš bio popularan još u staroj Grčkoj, a danas još traženiji. Kremasti sladak švapski sir i meko testo prave savršenu kombinaciju. Ovo je bez sumnje jedan od deserta koji se najviše naručuju u poslastičarnicama širom sveta.

Empanade - Originalni recept empanade vodi poreklo iz Južne Amerike i predstavlja pecivo punjeno jabukama ili drugim voćem, pa čak i sirom, a u nekim varijantama piletinom. Ovo ukusno testo može biti pečeno ili prženo, zavisi od ukusa.

Prešli smo put od Južne Amerike, preko Austrije gde se prave neka od najboljih peciva, pa sve do  Italije i Francuske, kolevke mnogih deserta. Ne preostaje nam ništa osim da vam poželimo prijatno, jer smo sigurni da ćete danas pojesti nešto sa našeg spiska.