B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Ljubav je tajni sastojak svega...

autor: Gomex | 07.02.2019
Ljubav je tajni sastojak svega...

Reči ne dolaze lako. Nekad može biti teže izgovoriti dve jednostavne reči nego popeti se na Mesec. Citiranje majstora te velike veštine, pesnika, ne čini se odgovarajućim kada želite da otvorite svoje srce

Izjava ljubavi

Izjava ljubavi zavisi i od prilike. Reči su manji problem. Kada ste iskreni, potrebno je samo malo stila i sve postaje jasno.

Napravite veliku tortu na kojoj će velikim slovima pisati “Volim te”. Pozovite njenu/njegovu omiljenu radio stanicu u vreme kad znate da sluša i posvetite joj/mu pesmu. Dogovorite da prijatelj odnese poklon vašoj specijalnoj osobi uz poruku. Nađite veliku tablu u vašoj ulici pored koje mora proći na putu za posao i velikim slovima ispišite - volim te “ime”. Pošaljite joj/mu zajedničku fotografiju, potpisanu… sa porukom.

Ostavite porukice sa slatkim izjavama na skrovitim mestima svuda po stanu. Napišite poruku na ogledalu. Pošaljite svojoj ljubavi pismo, razglednicu ili čestitku. Napravite screen saver sa vašom porukom na njenom kompjuteru. Naručite izradu njene/njegove fotke - odnesite slikaru fotografiju koju će preneti na platno. Kao što su naši roditelji radili osamdesetih s kasetama, napravite listu vaših omiljenih pesama. Potrudite se da pronađete pesme čiji se tekstovi odnose na neke važne i vesele trenutke u vašoj vezi ili u kojima se pominju vaša imena... Potom na disku napišite par slatkih simboličnih reči i sakrijte ga među stvarima kako bi ga slučajno pronašala/o.

Ne bismo bili prvi koji konstatuju da pravu ljubav čini mnoštvo sitnica, skup bezbroj lepih trenutaka, nešto laganih mirisa i prefinjenih ukusa koji zaokružuju sve. Zato se potrudite, budite originalni, pažljiv odabir lepih sitnica ima veću težinu kod emocija nego gomila skupih stvari.

Rigo Janči kolač nastao u čast ljubavi!

Titulu najlepšeg kolača na svetu poneo je kolač koji je nastao baš u čast najveće zabranjene ljubavi! Kolač protkan ljubavnom pričom mađarskog violiniste Rigo Jančija romskog porekla i zabranjene ljubavi prema belgijskoj princezi koju je očarao muzikom. Rigo Janči je bio čuveni mađarski muzičar. Krajem 19. veka svirao je u Parizu i u njega se zaljubila supruga kneza Čimaja. Ostavila je muža i decu i pobegla sa ciganskim violinistom u Mađarsku. Ljubav je kasnije krunisana brakom. Njihova ljubav je bila centralna tema na dvorovima i evropskim kuloarima pa je jedan mađarski poslastičar ovom kolaču dao ime baš Rigo Janči.