B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

KULINARSKE BRAVURE OD OBIČNOG PUDINGA

autor: Gomex | 03.05.2017
KULINARSKE BRAVURE OD OBIČNOG PUDINGA

Da skuvate puding ne predstavlja preveliko kulinarsko umeće. A kad je o serviranju reč, valja malo da se potrudite i rezultati neće izostati.

Evo nekoliko predloga...
PIŠKOTE ZA BOLJI UKUS - Odaberite dublju čašu s postoljem i na dno složite izlomljene piškote, a po njima isečeno voće, sveže ili iz kompota. Do polovine čaše sipajte puding od vanile, ohladite ga i po njemu složite keks i isečeno voće. Završite slojem pudinga i ukrasite narendanom čokoladom.

RAZNOBOJNI PUDING - Ukoliko kuvate dve-tri vrste pudinga različitih boja, najlepše će izgledati ako ih u slojevima razlijete u visoke čaše s postoljem. Tako će boja svakog sloja posebno doći do izražaja. Još će efektnije izgledati ukoliko ih ukrasite seckanim pistaćima, listićima badema i rendanom čokoladom.

VOĆE KAO DEKORACIJA - Puding od jagoda razlijte u staklene činije. Kad se ohladi, odozgo ga ukrasite polutkama jagoda i naseckanim pistaćima ili prženim listićima badema.

UKRASNI KALUP - Nakon što ste skuvali puding, sipajte ga u ukrasni kalup, poput malog kalupa za kuglof. Kad se ohladi, najpre na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, izvadite ga iz kalupa i poslužite na staklenom tanjiriću. Dekorišite ga rendanom crnom i belom čokoladom. Po želji, pospite ga i kokosovim brašnom.

Kakve sve nam sve vrste pudinga tržište nudi?

Danas uz tradicionalne, klasične, pudinge za kuvanje postoje i pudinzi bez kuvanja, za toplu i hladnu pripremu, kao i već gotovi pudinzi. Dovoljno je prašak samo usuti u hladno mleko, mutiti jedan minut i poslužiti. Deo mleka može se zameniti slatkom pavlakom i tako dobijen puding krem može se upotrebiti kao fil za krempite, princes krofne i druge poslastice. Kolači s filom na bazi pudinga su veoma popularni jer su mnogo laganiji od onih s klasičnim kremovima punim margarina i šećera.