B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Krompir na neodoljiv način!

autor: Gomex | 12.04.2018
Krompir na neodoljiv način!

Planiranje i dobra organizacija rada su pola obavljenog posla u kuhinji, a jela koja mogu da stoje neko vreme u frižideru, pripremaju se unapred i poslužuju se po potrebi idealan su način na koji štedite vreme i novac.

Smrznute proizvode imate tokom cele godine u ponudi što je odlično, naročito onda kada je sezona pojedinih namirnica prošla i kada su vam usled nedostatka vremena potrebni brzi obroci koje samo treba dovršiti.

Ovako pripremljena hrana štedi vreme i novac, jer se namirnice na bacaju, a domaćici osigurava više vremena koje ne mora da troši na njihovu celokupnu pripremu.

Pomfrit je za veliki broj ljudi jedan od omiljenih izbora kada je hrana u pitanju. Pravi ljubitelji ga gotovo uvek mogu jesti. Pomfrit je odličan kao prilog – svi znaju koliko dobro ide uz razne vrste mesa. Ne možete ga zaobići ni kada je hamburger na meniju. Neki ljudi vole da jedu pomfrit i za doručak uz jaja, a nekima je to odličan izbor za večeru. A može da prođe i onako sam uz pivo i utakmicu. Valjda je zato toliko omiljen.

Najjednostavniji način za izbegavanje ljušćenja i sečenja krompira za pomfrit jeste smrznuti pomfrit. Osim lake pripreme on ima prednost zato što je već idealno isečen tako da ćete imati onaj pravi pomfrit koji služe po restoranima i u Mc Donaldsu. U ponudi imate klasičan pomfrit za one koji vole hrskavi krompir. Postoje deblje varijante za one koji vole onaj “mesnatiji” a i one u obliku talasa. Koji god da izaberete biće sjajni.

Kada pomislite pomfrit, odmah vidite fritezu sa mnogo ulja. Svi znaju da ovaj način i nije baš najzdraviji. Mada, mora se priznati da je takav pomfrit zaista ukusan.

Međutim, to nije jedini način pripreme pomfrita, postoji i jedan zdraviji.  Pomfrit se može spremati u rerni na jednako jednostavan i brz način. Potrebno je da u pleh prvo stavite papir za pečenje i onda poređate smrznuti krompir. Stavite to u rernu zagrejanu na srednjoj temperaturi. Posle 10 minuta potrebno je da izvadite krompir i podesite temperaturu rerne na najjače. Kada se ugreje, u nju vratite pleh i ostavite krompir da se peče još 2-3 minuta. Na taj način, pomfrit  će spolja biti hrskav a unutra mekan. Isto tako možete pripremati i zamrznute panirane namirnice.