B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kreativno s parizerom!

autor: Gomex | 12.09.2019
Kreativno s parizerom!

Prisustvo fino usitnjenih kobasica tipa parizer je nepobitna činjenica svakog domaćinstva u okruženju. Da li ste se nekada zapitali zašto. Izdašna je, ukusna, deca je obožavaju, a i odnos cene i kvaliteta ove namirnice je dosta presudan faktor. Kada je deca već toliko vole, pokušajte to da iskoristite kao kulinarski hit!

Parizer popularan kod najmlađe populacije

Parizer ili popularna „Posebna kobasica” ima značajan broj obožavalaca baš kod najmlađe populacije iz prostog razloga jer je zaista fino usitnjena, već barena i začinjena do te mere da često ne iziskuje čak ni napor žvakanja. Sama klizne niz grlo. Mnogi roditelji pokušavajući da jelovnik učine zdravim i raznovrsnim, koriste ovu namirnicu kao osnovu ili „masku” za kreativne kulinarske bravure za svoje probirljive mališane. 

Veoma je inspirativno, kada god ste u mogućnosti, da najvažniji dnevni obrok pripremate sa svojim detetom, zajedno. Naravno potrebno je malo lukavstvo, da sve namirnice pripremite malo ranije, pre nego što se dete probudi. Naseckate potreban broj šnitova parizera, pripremite zdrav namaz i kreativno pripremite naseckano sveže povrće raznih boja. Kada se dete probudi, ponudite mu da zajedno pravite doručak, na šta će mališani do određenog uzrasta listom oduševljeno reagovati. Ostaje samo da ga pustite da se kreativno izrazi, zdrav obrok je zagarantovan.

Postoji još sijaset, uglavnom brzih, obroka koje možete pripremiti uz prisustvo parizera. Naseckajte ga ili narendajte i pomešajte sa omletom. Narendani parizer pomešajte sa rendanim tvrdim sirom i kečapom. „Pobacajte” po kupovnom testu za pizzu i verujte, imate sjajnu sočnu pizzu za desetak minuta. Naseckanu posebnu pomešajte sa smesom za projice, dodajte malo sira i eto, Carskih projica...

Parizer kupice

Šnite parizera kratko propržiti na malo ulja i sa obe strane pustiti da zarudi. Izmrviti feta sir i njega pomešati sa iseckanim kikirikijem. Toj smesi dodati pavlaku, alevu papriku, kao i kukuruz šećerac i promešati dok se ne sjedini. Svakom krugu parizera raseći poluprečnik, uviti ga da liči na kupu i puniti smesom. Zatim pričvrstite čačkalicom. Ovaj proces možete izmeniti tako što parizer nećete pržiti već kada ga napunite možete ga prekriti kačkavaljem i ostaviti u rerni da se kakčkavalj istopi.