B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Tajni sastojak

Ljubav je tajni sastojak svega...
autor: Gomex | 07.02.2019

Ljubav je tajni sastojak svega...

Reči ne dolaze lako. Nekad može biti teže izgovoriti dve jednostavne reči nego popeti se na Mesec. Citiranje majstora te velike veštine, pesnika, ne čini se odgovarajućim kada želite da otvorite svoje srce

Pavlaka svako jelo čini kremastim
autor: Gomex | 24.01.2019

Pavlaka svako jelo čini kremastim

Pavlaka za kuvanje je proizvod koji se danas koristi u svakoj kuhinji i koji jednostavno jelo pretvara u poseban i neodoljiv specijalitet. Uz malo mašte i pavlaku za kuvanje doživećete nezaboravna kulinarska zadovoljstva...

U začinima treba znati uživati
autor: Gomex | 10.01.2019

U začinima treba znati uživati

Najvažnije pravilo vezano za začine je da treba uživati u njima. Probajte nove ukuse, arome i nove kombinacije. Nekada je bilo skoro nemoguće doći do dobrih, kvalitetnih i egzotičnih začina - i bili su prilično retki i vredni.

 

Sušeno voće sastavni deo posta
autor: Gomex | 20.12.2018

Sušeno voće sastavni deo posta

Pripreme za Božić počele su šestonedeljnim postom, koji se završava u ponoć između 6. i 7. januara. Post se sastoji od  uzdržavanja od mrsne hrane, zlih misli i rđavih dela, pa je to podvig kako telesni tako i duhovni.

Faširane šnicle, mleveno meso ili jednostavno ćufta!
autor: Gomex | 06.12.2018

Faširane šnicle, mleveno meso ili jednostavno ćufta!

Faširane šnicle su mleveno meso podigle na viši nivo. One su, zapravo, jelo spremljeno od mlevenog mesa koje se još naziva faširano, pa odatle i njihovo ime. Ono može biti grublje ili sitnije meso mišića koje je samleveno u električnoj mašini ili ručno iseckano.

Nek’ poteče čokolada!
autor: Gomex | 22.11.2018

Nek’ poteče čokolada!

Retki su oni koji mogu da odole čokoladnom kolaču ili poslastici s čokoladom. Nezamenjiv sastojak čokoladnih delikatesa je, naravno, čokolada za kuvanje, koja se ukusom i teksturom znatno razlikuje od čokolade koja se “gricka”.

Majonez u ruskoj salati, ukus jesenjeg slavlja...
autor: Gomex | 08.11.2018

Majonez u ruskoj salati, ukus jesenjeg slavlja...

Majonez je jedan od najuniverzalnijih soseva u svetskom kulinarstvu. Na tržištu se mogu naći brojne vrste majoneza od raznih proizvođača. Majonez se može napraviti i sa gotovo svim dodacima i aromama - sa uobičajenim i neuobičajenim začinima, sa crnim lukom ili belim lukom, sa povrćem i drugim namirnicama. Ipak, jedinstveni ukus zadržava klasični majonez, koji u suštini nema zamenu među ostalim sosevima.

Oslić na sto načina!
autor: Gomex | 25.10.2018

Oslić na sto načina!

Oslić je riba izduženog tela sa izraženom vilicom, ima meku tamno sivu kožu dok je trbušni deo srebrne boje. Sveže meso je izrazito meko, dok nakon kuvanja postane čvrsto i mesnato.

Aroma čaja odiše toplinom!
autor: Gomex | 11.10.2018

Aroma čaja odiše toplinom!

I najbolji čaj izgubiće kvalitet ako se ne čuva pravilno. Nakon proizvodnje, najvažniji uticaj na miris i ukus svakog čaja ima njegova svežina. Važno je da se svaki čaj pravilno čuva i iskoristi u preporučenom roku trajanja.

Za sve je kriva kafa sa šlagom!
autor: Gomex | 27.09.2018

Za sve je kriva kafa sa šlagom!

Ko misli da kafa služi samo za razbuđivanje, grdno greši. Jeste da je najslađa ona prva, jutarnja. Ili je možda najbolja ona posle lepog ručka? Kafa sa šlagom u koje god vreme dana? Ma, bilo kakva, samo da je u dobrom društvu?

Krekeri i pivo
autor: Gomex | 13.09.2018

Krekeri i pivo

Krekeri su industrijski proizvodi lisnate strukture. Dobijaju se od kiselog testa koje uglavnom sadrži brašno, masnoće, ali i druge sastojke, kao što su so, susam, kim, sir, mak i paprika.

Kafa nije samo da se pije!
autor: Gomex | 30.08.2018

Kafa nije samo da se pije!

Kafa je puna antioksidanasa, zbog čega utiče na to da naša koža bude sveža i hidrirana, a za suvu kožu je posebno bitno što je prirodno zamašćuje. Antioksidansi omogućavaju i da se rešimo štetnih bakterija. Odlični su za regulisanje metabolizma i borbu protiv celulita. Antioksidansi utiču i na kosu, koja postaje sjajnija i jača.

Pirinač u mleku ili sutlijaš
autor: Gomex | 16.08.2018

Pirinač u mleku ili sutlijaš

Sutlijaš je vrlo lepa i ukusna poslastica koju nije teško napraviti. Sprema se kuvanjem pirinča a na njega često možete staviti raznorazne dodatke u vidu cimeta, čokolade ili nečeg drugog što će doprineti još boljem ukusu i lepšem izgledu.

Suština svake palačinke
autor: Gomex | 02.08.2018

Suština svake palačinke

Tanke palačinke, koje se kod nas većinom pripremaju u stvari originalno nose naziv “crepe” (reč francuskog porekla, od latinskog “crispa” – uvijen). Služe ih sa raznim kremama i sirupima, a priprema je slična, od zemlje do zemlje.

Za put ne zaboravite sendviče!
autor: Gomex | 19.07.2018

Za put ne zaboravite sendviče!

Legenda je vezana uz Džona Montagjua, četvrtog grofa od Sendviča, koji je kartajući se jedne večeri 1762. godine zadužio svet ovim izumom. Naime, grof je tražio da mu se donese pečena govedina složena između dva hleba, kako bi mogao da se karta dok jede i pritom se ne umrlja.

Osveži se rashladi se!
autor: Gomex | 05.07.2018

Osveži se rashladi se!

U ovim vrelim danima, svi maštamo o ležaljci na plaži i hladnom piću u ruci. Ljubitelji kafe dodaju i da to piće treba da bude kafa. I to ledena!

Pirinač kao prirodni lek...
autor: Gomex | 21.06.2018

Pirinač kao prirodni lek...

Iako možda ne deluje tako, pirinač je dar prirode veoma pogodan za negu lica i s punim pravom može da parira kozmetičkim preparatima. Bogat je vitaminima grupe B, koji stimulišu razvoj i regeneraciju ćelija, usporavaju starenje i popravljaju cirkulaciju.

Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali testeninu!
autor: Gomex | 07.06.2018

Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali testeninu!

Pored dobro skuvane testenine, važno je da napravite i odličan sos. Dobar preliv podrazumeva savršenu ravnotežu između gustog i retkog sosa - sos koji se preliva preko testenine, ali joj i dozvoljava da se kreće po tanjiru.

Letnji desert u kućnim uslovima!
autor: Gomex | 24.05.2018

Letnji desert u kućnim uslovima!

Nekad je pravo zadovoljstvo tokom vrućih letnjih dana spremiti sladoled iz kesice. Lako je za napraviti, jeftino, a oni koji se ne boje da se potrude malo, mogu ga i “začiniti” sa komadićima čokolade, nekim prelivima od čokolade ili jagode, višnjama, trešnjama, jagodama, ribizlama, šta god da vam se svidi. Možete umutiti i šlag sa ukusom slatke pavlake koji ćete pomešati sa sladoledom kako biste mu dali malo bogatiji ukus.

Kačkavalj, za užinu i uživanje...
autor: Gomex | 10.05.2018

Kačkavalj, za užinu i uživanje...

Kačkavalj predstavlja vrstu specifičnog tvrdog sira koji je pretrpeo proces brze mlečno kisele fermentacije. Proizvodi se uglavnom od kravljeg ili ovčijeg mleka ili od mešavine ovčijeg mleka s nemasnim kravljim.