B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Tajni sastojak

Čizkejk ukus koji se pamti!
autor: Gomex | 06.06.2019

Čizkejk ukus koji se pamti!

Čizkejk je poslastica koja se sastoji od više slojeva. Ima tipičan i prepoznatljiv kiselkasto-slatki ukus, glavni sastojak je fil koji se pravi od krem sira a tipična je i slatka završnica - preliv koji se najčešće pravi od želatiniranog voća.

Prirodni lek iz kuvanog paradajza
autor: Gomex | 23.05.2019

Prirodni lek iz kuvanog paradajza

Pasirani paradajz možete koristiti kao dodatak jelima, ali i kao sok od paradajza! Tu dvostruku ulogu dobio je zahvaljujući svežem domaćem paradajzu koji je osnovni sastojak ovog proizvoda.

Tajna kulena amblem celog Balkana!
autor: Gomex | 09.05.2019

Tajna kulena amblem celog Balkana!

Jeste li ikada probali kulen? Probajte pa će vam biti jasno da je sa istim receptom moguće napraviti 1000 različitih kulena. Razlikuju se po ljutini, po sočnosti, po jačini mesa, po dodatim začinima, ponačinima sušenja i sazrevanja...

Najkraći put do savršene torte...
autor: Gomex | 18.04.2019

Najkraći put do savršene torte...

Svaka torta može izgledati savršeno. Slatki mali trikovi su ti koji će vam i od fijaska napraviti remek delo. Jer, ni najboljim i najiskusnijim poslastičarima sveta ne uspeva uvek da iz prve naprave tortu iz kataloga, ali tada na scenu stupaju sitnice koje će popraviti stvar...

Koliko kafa tol’ko kombinacija
autor: Gomex | 04.04.2019

Koliko kafa tol’ko kombinacija

Poznato je da razne vrste alkoholnih i bezalkoholnih pića poput vina i piva odlično idu u paru s jelima određenih ukusa, ali jeste li znali da i kafa može odlično da se „složi“ s nekim namirnicama?

Jogurt-zdrav način da upotpunite ukus
autor: Gomex | 21.03.2019

Jogurt-zdrav način da upotpunite ukus

Jogurt nam na prvi pogled ne izgleda kao bitan element u jelima. Međutim, zadubimo li se malo bolje shvatićemo da je njegova uloga prilično raznovrsna. Naime, jogurt nalazi svoje veoma važno mesto u pripremi testa, kolača, a sjajno se uklapa u raznovrsne umake, salatne prelive, šejkove i frapee.

Bolonjeze iz Bolonje...
autor: Gomex | 07.03.2019

Bolonjeze iz Bolonje...

Najveći broj turista prilikom planiranja putovanja u Italiju bira posetu vodenom gradu - Veneciji, starom Rimu, umetničkoj Firenci ili, pak, prestonici mode Milanu. Retko ko u tom trenutku pomisli na Bolonju. Međutim, ova priča dobija sasvim novo značenje kada se pomene kuhinja.

Aronija-Zdravlje, energija!
autor: Gomex | 21.02.2019

Aronija-Zdravlje, energija!

Lekovita svojstva aronije su vekovima bila poznata Indijancima. Aronija je listopadni žbun poreklom iz Severne Amerike, uvedena u Rusiju tek u kasnim 1800-im, a nakon toga i u zemlje srednje i istočne Evrope.

Ljubav je tajni sastojak svega...
autor: Gomex | 07.02.2019

Ljubav je tajni sastojak svega...

Reči ne dolaze lako. Nekad može biti teže izgovoriti dve jednostavne reči nego popeti se na Mesec. Citiranje majstora te velike veštine, pesnika, ne čini se odgovarajućim kada želite da otvorite svoje srce

Pavlaka svako jelo čini kremastim
autor: Gomex | 24.01.2019

Pavlaka svako jelo čini kremastim

Pavlaka za kuvanje je proizvod koji se danas koristi u svakoj kuhinji i koji jednostavno jelo pretvara u poseban i neodoljiv specijalitet. Uz malo mašte i pavlaku za kuvanje doživećete nezaboravna kulinarska zadovoljstva...

U začinima treba znati uživati
autor: Gomex | 10.01.2019

U začinima treba znati uživati

Najvažnije pravilo vezano za začine je da treba uživati u njima. Probajte nove ukuse, arome i nove kombinacije. Nekada je bilo skoro nemoguće doći do dobrih, kvalitetnih i egzotičnih začina - i bili su prilično retki i vredni.

 

Sušeno voće sastavni deo posta
autor: Gomex | 20.12.2018

Sušeno voće sastavni deo posta

Pripreme za Božić počele su šestonedeljnim postom, koji se završava u ponoć između 6. i 7. januara. Post se sastoji od  uzdržavanja od mrsne hrane, zlih misli i rđavih dela, pa je to podvig kako telesni tako i duhovni.

Faširane šnicle, mleveno meso ili jednostavno ćufta!
autor: Gomex | 06.12.2018

Faširane šnicle, mleveno meso ili jednostavno ćufta!

Faširane šnicle su mleveno meso podigle na viši nivo. One su, zapravo, jelo spremljeno od mlevenog mesa koje se još naziva faširano, pa odatle i njihovo ime. Ono može biti grublje ili sitnije meso mišića koje je samleveno u električnoj mašini ili ručno iseckano.

Nek’ poteče čokolada!
autor: Gomex | 22.11.2018

Nek’ poteče čokolada!

Retki su oni koji mogu da odole čokoladnom kolaču ili poslastici s čokoladom. Nezamenjiv sastojak čokoladnih delikatesa je, naravno, čokolada za kuvanje, koja se ukusom i teksturom znatno razlikuje od čokolade koja se “gricka”.

Majonez u ruskoj salati, ukus jesenjeg slavlja...
autor: Gomex | 08.11.2018

Majonez u ruskoj salati, ukus jesenjeg slavlja...

Majonez je jedan od najuniverzalnijih soseva u svetskom kulinarstvu. Na tržištu se mogu naći brojne vrste majoneza od raznih proizvođača. Majonez se može napraviti i sa gotovo svim dodacima i aromama - sa uobičajenim i neuobičajenim začinima, sa crnim lukom ili belim lukom, sa povrćem i drugim namirnicama. Ipak, jedinstveni ukus zadržava klasični majonez, koji u suštini nema zamenu među ostalim sosevima.

Oslić na sto načina!
autor: Gomex | 25.10.2018

Oslić na sto načina!

Oslić je riba izduženog tela sa izraženom vilicom, ima meku tamno sivu kožu dok je trbušni deo srebrne boje. Sveže meso je izrazito meko, dok nakon kuvanja postane čvrsto i mesnato.

Aroma čaja odiše toplinom!
autor: Gomex | 11.10.2018

Aroma čaja odiše toplinom!

I najbolji čaj izgubiće kvalitet ako se ne čuva pravilno. Nakon proizvodnje, najvažniji uticaj na miris i ukus svakog čaja ima njegova svežina. Važno je da se svaki čaj pravilno čuva i iskoristi u preporučenom roku trajanja.

Za sve je kriva kafa sa šlagom!
autor: Gomex | 27.09.2018

Za sve je kriva kafa sa šlagom!

Ko misli da kafa služi samo za razbuđivanje, grdno greši. Jeste da je najslađa ona prva, jutarnja. Ili je možda najbolja ona posle lepog ručka? Kafa sa šlagom u koje god vreme dana? Ma, bilo kakva, samo da je u dobrom društvu?

Krekeri i pivo
autor: Gomex | 13.09.2018

Krekeri i pivo

Krekeri su industrijski proizvodi lisnate strukture. Dobijaju se od kiselog testa koje uglavnom sadrži brašno, masnoće, ali i druge sastojke, kao što su so, susam, kim, sir, mak i paprika.

Kafa nije samo da se pije!
autor: Gomex | 30.08.2018

Kafa nije samo da se pije!

Kafa je puna antioksidanasa, zbog čega utiče na to da naša koža bude sveža i hidrirana, a za suvu kožu je posebno bitno što je prirodno zamašćuje. Antioksidansi omogućavaju i da se rešimo štetnih bakterija. Odlični su za regulisanje metabolizma i borbu protiv celulita. Antioksidansi utiču i na kosu, koja postaje sjajnija i jača.