Savremeni kupac želi odabrane, sveže komade mesa, namenjene za dnevnu potrošnju, po prihvatljivoj ceni, ali i sa garancijom o poreklu i higijenskoj ispravnosti… Sve ovo je pred proizvođače stavilo pitanje - kako najbolje sačuvati svežinu i kvalitet mesa, a odgovor se pojavio u vidu tehnologije MAP pakovanja.
Kod pakovanja u modifikovanoj atmosferi, osim što dobijamo duži rok održivosti (2 do 5 puta), čime se smanjuje količina neupotrebljive hrane, proizvođač direktno smanjuje svoje troškove i krajnjem potrošaču isporučuje proizvod koji duže zadržava početni kvalitet - ukus, miris, boju, nutritivnu vrednost, bez ili sa minimalnim dodatkom aditiva, po zahtevima ISO standarda i HACCP sistema.
Ovaj način pakovanja podrazumeva zamenu vazduha u pakovanju gasovima poput kiseonika, ugljen-dioksida i azota. U zavisnosti od vrste hrane koja se pakuje, koristi se različita kombinacija ovih gasova kako bi se obezbedila optimalna atmosfera za konzerviranje.
Meso Gomex-ove robne marke „Graničar”, koje se nalazi u pomenutom MAP pakovanju, dostupno je u različitim vrstama i količinama. U pitanju je domaći proizvod koji ne sadrži zamene za meso, veštačke boje, pojačivače ukusa i radi se po orginalnoj, proverenoj recepturi. Svežina i kvalitet ovog mesa su neprikosnoveni, te ga preporučujemo svim ljubiteljima dobrog zalogaja.