B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Tirolska oblanda

autor: Gomex | 17.11.2022
Tirolska oblanda

Tirol je neverovatno mesto za gastronomska iskustva, gde se služe neka od najboljih jela na svetu. Ako se nađete tamo, obavezno isprobajte lokalne specijalitete! 

Tirolska gurmanska tradicija

Austrijski deo Tirola poznat je pre svega po kvalitetnim suhomesnatim proizvodima, od kojih je najpoznatija tirolska kobasica, zatim po mleku i mlečnim proizvodima, ali i po drugim autentičnim delikatesnim specijalitetima - tradicionalnim knedlama napravljenim sa dodatkom spanaća ili slanine, goveđim odrescima, štrudlama sa jabukom… 

Zbog svog geografskog položaja, Tirol nudi spoj različitih kulinarskih praksi, te je tu moguće pronaći i vrhunske paste, pice, rižota, ali i vina koja su jedan od najvažnijih proizvoda u Južnom Tirolu. S obzirom na tako razvijenu vinsku kulturu, uopšte ne čudi što se jedan od najprestižnijih festivala vina održava upravo u ovom kraju, tačnije u Meranu.

Tirolska kuhinja je specifična i po upotrebi lokalnih namirnica i privrženosti tradicionalnim recepturama. 

Restorani ovog kraja ne samo da nastoje da dočekaju goste toplim tirolskim gostoprimstvom, već namirnice za svoja jela nabavljaju od lokalnih proizvođača i farmera… 

Tirolska oblanda

Sastojci:
2 lista oblande, 300g tirolske kobasice, 200g kačkavalja, 180ml kisele pavlake i 150g krem sira.

Priprema:
Stavite oblande između dve vlažne krpe da omekšaju. Za to vreme pomešajte pavlaku i krem sir. Kobasicu isecite na tanke kriške, a sir na štapiće. Kada oblanda dovoljno omekša, izvadite je iz krpe. Premažite je mešavinom sira i pavlake, pa rasporedite tanko sečenu kobasicu. Preko kobasice poređajte „štapiće” kačkavalja tako da se nastavljaju jedan na drugi. Uvijte u rolat. Ostavite u frižideru dva do tri sata. Kada se dobro ohladi i homogenizuje, servirajte isečeno na parčad.