B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Poljski uskršnji sos

autor: Gomex | 02.04.2020
Poljski uskršnji sos

Predstavljamo vam jedan od istočnoevropskih uskršnjih recepata. Ukoliko vam se dopadne, ne čekajte sledeći Uskrs da ga ponovo primenite.

Praznična tradicija

Svaki veliki praznik na svetu sa sobom nosi prazničnu tradiciju koja se po geografskim i etnološkim odrednicama znatno razlikuje. U eri lakog pristupa putem interneta dobro je ispratiti praznične trpeze raznih kultura i svetkovina. 

Uskršnja trpeza može da preraste u  pravo bogatstvo ukusa uz nekoliko pažljivo odabranih recepata za potpuni užitak. Ukoliko ste se umorili od uvek istih recepata (ruske salate i pečenja), dajte sebi šansu za eksperiment i pokušajte nešto što će učiniti da vaša uskršnja trpeza postane zaista jedinstveno gurmansko iskustvo.

Sos koji vam predstavljamo sjajno ide uz šunku i hladno pečeno meso, a u Poljskoj se Uskrs bez njega ne može ni zamisliti.

 

Uskršnji sos

Sastojci:

1/2 šolje pavlake, 1/2 šolje majoneza, 1-2 tvrdo kuvana jajeta (iseckana), ½ - ¾ šolje iseckanog ukiseljenog povrća (po želji, krastavaca, turšije, pečuraka, rotkvica), 1 kašika rena, soli i šećera po ukusu, kao i sok od limuna ili sirćeta 

Priprema: 

U velikoj posudi izmešajte pavlaku i majonez, pa dodajte iseckana jaja i povrće. Umešajte ren i začinite po ukusu (solju, šećerom i sokom od limuna ili sirćetom). Stavite u frižider i poslužujte hladno.
Prijatno!