B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Piletina a la parmigiana

autor: Gomex | 10.09.2020
Piletina a la parmigiana

Parmigiana (parmiđana) je u Italiji odrezak mesa koji se sprema uz kuvano povrće i završava dodatkom naribanog parmezana.

Italijani su neprikosnoveni mađioničari kada je reč o pripremi hrane i nije čudo što je italijanska kuhinja svetski poznata i voljena.

Kvalitetni i prirodni sastojci - glavna odlika italijanske kuhinje

Međutim, ako ste mislili da je hrana ista u svakom delu Italije, pogrešili ste. Naime, samo nekoliko jela se smatra “nacionalnim”, dok svaka regija ima svoje tipične recepte i specijalitete koji se vezuju za taj region.

Ipak, Italijani uglavnom znaju da pripreme i jela iz drugih regija, iako ih ima mnogo. Ono što je karakteristično za sve regije je da Italijani vole kvalitetne, prirodne sastojke i maheri su da ih iskombinuju na najbolji mogući način.

Piletina a la parmigiana

Sastojci: 

4 pileće šnicle, 1 jaje, brašno, prezle, so, biber, origano, ulje, parmezan

Za sos: 

1/2l pulpe od paradajza, 1 kašika brašna, 1 kašika šećera

Priprema:

Pileće šnicle dobro istucite, posolite i pobiberite. Uvaljajte ih u brašno, pa u jaja i prezle i onda pržite na srednjoj vatri u dubljem ulju. Vadite na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.

Na malo ulja ugrejte kašiku brašna, samo da pobeli. Dolijte malo po malo pulpe paradajza. Ukuvajte sos do željene gustine, dodajte šećer, so i biber po želji. U pleh poređjte pohovane pileće šnicle, prelijte sosom od paradajza i pospite parmezanom. Zapecite u rerni desetak minuta.

Služite sa špagetama, barenim krompirom ili pomfritom. Ako želite da kao prilog poslužite špagete, pripremite veću količinu sosa.