B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Kineska piletina

autor: Gomex | 20.02.2020
Kineska piletina

Ako želite da se prepustite čarima kineske kuhinje i okušate se u pripremi jela, pratite uputstva u nastavku...

Egzotični ukusi kineske hrane

Ukoliko ste ljubitelji interesantnih ukusa, a pritom volite da eksperimentišete i igrate se sa sastojcima, ovaj recept je idealan za vas. U pitanju je piletina koja se sprema na kineski način, a kineska kuhinja, mora se priznati, retko koga ostavi ravnodušnim. Piletina sa ananasom je jedno od veoma zastupljenih jela u Kini i - što je veoma bitno - nije mnogo zahtevna za spremanje.

Piletina sa ananasom

Sastojci:

500g pilećih prsa, 500g svežeg ili konzerviranog ananasa, jedan crni luk, jedna paprika, dva čena belog luka, tucana ljuta paprika, soja sos, susam, ulje.

 

Priprema:

Iseckajte piletinu na kockice i propržite na zagrejanom ulju sa svih strana.
Ako koristite sveži ananas, iseckajte ga na kockice, dok bi konzervirani trebalo najpre da iseckate, a zatim da ocedite.
U tiganj sa piletinom dodajte kockice ananasa, sitno sečeni beli i crni luk, kao i papriku isečenu na trakice.
Obilno zalijte soja sosom (oko 200 mililitara), smanjite vatru i pustite da krčka desetak minuta.
Začinite sa malo ljute paprike.
Možete dodati i malo vode ili soka ananasa iz konzerve ako vam se čini da tečnost prebrzo isparava.
Kada sos lepo ukrčka, servirajte uz bareni beli pirinač i pospite susamom.