B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Francuski remulad

autor: Gomex | 06.01.2022
Francuski remulad

Remulad je čuveni sos na bazi majoneza koji se obično servira uz meso. Nastao je u Francuskoj, ali postoji i verzija iz Luizijane, značajno prikladnija za kombinovanje sa prženom ribom ili škampima...

Klasik francuske kuhinje

Sos remulad svrstava se u klasike francuske kuhinje. U pitanju je svojevrsna mešavina majoneza, senfa, kiselih krastavaca, kapra, ponekad inćuna, mladog luka, zelene salate i začinskog bilja. U nekim verzijama se pojavljuju i kuvana i sitno seckana jaja. Ovaj kiselkasti i mirisni dodatak jelima odlično se uklapa u razne kombinacije, a senf se smatra presudnim sasojkom koji pravi jasnu razliku između remulad i tartar sosa. 

S druge strane, remulad iz Luizijane nije isto što i francuski original. Iako ima mnogo varijacija, svaka verzija sadrži sitno seckano povrće, obično zeleni luk, celer i peršun. So, crni biber i kajenski biber su takođe standardni sastojci. Ostali dodaci uključuju tvrdo kuvano jaje ili sirovo žumance, mleveni beli luk, ljuti sos, sirće, ren, kapar, kornišone i Vorčester sos... 

Francuski remulad

Sastojci: 

1 mladi luk (iseckan), 1 manji čen belog luka (sitno naseckan), 2 kašičice limunovog soka, 1 šolja majoneza, 1 kašika rena, ½ korena celera srednje veličine (sitno izrendano), 2 kašike Vorčester sosa, 1 kašičica senfa, ½ kašičice mlevene slatke paprike, 1 kašičica Tabasko sosa (opciono), nekoliko listića peršuna za dekoraciju

Priprema:

Iseckajte sve sastojke i zajedno ih promešajte. Sipajte u posudu za služenje. Pospite iseckanim peršunom.