B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Crveno meso na kineski način

autor: Gomex | 05.03.2020
Crveno meso na kineski način

Dosadilo nam je da jedemo pohovane odreske i svinjsko pečenje, pa evo jednog predloga za eksperimentisanje.

Kineska kuhinja dostigla je globalnu popularnost, a jelo koje je nezaobilazno u svim kineskim restoranima širom sveta je piletina sa kikirikijem. Ipak, za one koji su ljubitelji druge vrste mesa, postoji i varijanta sa svinjetinom. Kineska svinjetina sa kikirikijem se obično sprema sa dodatkom povrća, mada postoji i niz varijeteta, jer kineski kuvari spremaju ovo jelo uz različite sosove. Mi vam donosimo recept za kinesku svinjetinu sa kikirikijem koju prosto obožavamo.

Svinjetina sa kikiriki puterom

Sastojci: 

2 svinjska odreska, 2 šolje smrznutog kineskog povrća, 2 kašičice kikiriki putera, biber i so, malo biljnog začina, ulje

Priprema: 

Meso začiniti po ukusu i iseckati na trakice. Na malo ulja, u tiganju sa debelim dnom (ili još bolje u voku ako ga imate), uz stalno mešanje pržiti dok ne porumeni. Dodati povrće i mešajući dinstati još desetak minuta. Na kraju dodati kašičicu kikiriki putera. Servirati toplo, najbolje uz bareni pirinač.