B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

TORTA ZA MILION DOLARA!

autor: Gomex | 10.11.2016
TORTA ZA MILION DOLARA!

Ako ste ljubitelj slatkiša, da li ste se ikada zapitali koliko košta najskuplja poslastica na svetu? Nas je ova informacija zanimala, pa smo se bacili u istraživanja i u računicu. Skoro smo pali na teme kada smo saznali krajnje cifre naj slatkiša na svetu. Uostalom, uverite se sami…

Zamislite samo da imate sreću da za dezert budete usluženi ukusnom i skupocenom poslasticom, brk bi vam poblesavio za tili čas za slatkišem na tacni ispred vas. Međutim, blesave su i cene pojedinih poslastica, jer one dostižu astronomske cifre.

Čokolada je sama po sebi božanstvena poslastica i trebalo bi znati da se uživa u njenom konzumiranju. Jesti je polako i prepustiti se svakom zalogaju. Ona nije za halapljive, ali ni za ljude sa plitkim džepom, jer ova poslastica, koja se proizvodi u Njujorku, košta dvadeset pet hiljada dolara. Koristi se najskuplji kakao na svetu tokom proizvodnje ove čokolade, a pri tom se dodaje i po pet grama dvadesettrokaratnog zlata.

Fantastične kuglice sa jagodom mogu da se nađu u francuskom kvartu Nju Orleansa, i opet, samo bogatuni imaju tu privilegiju da uživaju u ukusima ovog dezerta. Ovaj dezert se služi sa mentom, posebnim kremom i naravno jagodom. Interesantno je da se poslužuju sa dijamantskim prstenom koji se nalazi na samom vrhu slatkiša. Ove kuglice sa jagodom i dijamantskim prstenom koštaju čitavih milion i četiri stotine hiljada dolara.

Za sada, voćna torta sa dijamantima ponosno drži poziciju najskuplje torte na svetu, što ne znači da je neće svrgnuti sa prestola neka još skuplja i raskošnija poslastica u budućnosti. Ovu tortu je osmislio Japanac, a trebalo mu je čitavih šest meseci da osmisli ukuse i izgled poslastice. Za sada se ostali sastojci same torte drže u tajnosti, ali ne i cena. Torta je dekorisana sa preko dvesta dijamanata i košta oko milion i po evra.