B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

POČASTI SE ČAŠOM ZDRAVLJA OD JABUKE!

autor: Gomex | 18.10.2017
POČASTI SE ČAŠOM ZDRAVLJA OD JABUKE!

Konzumiranje soka od jabuke moglo bi da pomogne u prevenciji Alchajmerove bolesti, zaključak je najnovije studije grupe istraživača sa Univerziteta Masačusetts Lovel u SAD.

Američki naučnici su, naime, laboratorijskim testovima otkrili kako bi se svakodnevnim konzumiranjem dve čaše soka od jabuke mogao “odgoditi” početak moždanog poremećaja, jer su ispitanici koji su konzumirali sok od jabuke ostvarili mnogo bolje rezultate tokom testova.

Eksperiment je pokazao kako je sok od jabuke zaustavio proizvodnju beta amiloida, proteina koji se može naći u mozgu osoba koje pate od Alchajmerove bolesti. Efekat je bio mnogo jači kada su tokom jednomesečnog perioda ispitanici u svoj organizam svakodnevno unosili dve čaše soka od jabuke.
“Ova otkrića pružaju nove dokaze o povezanosti prehrambenih i genetičkih rizičnih faktora za neurodegenerativne poremećaje uzrokovane starenjem organizma. Ova studija sugeriše da redovna konzumacija soka od jabuka može doprineti boljoj funkciji mozga, ali i odgoditi ključne aspekte Alchajmerove bolesti i obogatiti terapeutske pristupe”, rekao je profesor Tomas Šia, jedan od rukovodilaca ove studije.

Takođe, sok od jabuke značajno smanjuje rizik od dobijanja srčanih bolesti, nivo lošeg holesterola, bolesti bubrega i jetre, zahvaljujući kalijumu podstiče izlučivanje suvišne tečnosti iz organizma zbog čega je odličan za mršavljenje, odličan je i za osobe koje boluju od artritisa i reumatizma, poboljšava funkcionisanje i zdravlje creva sprečavajući pojavu zatvora, poboljšava varenje i eliminiše štetne materije iz organizma, a sadrži i antioksidanse koji mogu da spreče pojavu raka.

Jabuka i zdravlje!

Deca koja redovno piju sok od jabuka manje su sklona pojavi ranih simptoma astme, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji. Učinak soka od jabuka, nauka objašnjava visokim nivoom fitohemikalija koje mogu smiriti upalne procese disajnih puteva koji su karakteristični za astmu.

Ranije istraživanje pokazalo je da deca žena koje su u trudnoći često jele jabuke imaju manje izglede da će patiti od astme.