B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

LIMUN U PIVU GARANTUJE OSVEŽENJE

autor: Gomex | 19.04.2017
LIMUN U PIVU GARANTUJE OSVEŽENJE

Šta je bolje od hladnog piva dok letnje Sunce neumoljivo prži? Verovatno dva hladna piva. A možda i hladno pivo sa dodatkom omiljenog soka. Zvuči vam čudno? Možda neće ako probate. Pivo zaista možete kombinovati sa nečim a da nije rakija. Iako će neko možda reći da ne treba skrnaviti pivo i dodavati mu bilo šta, mi ćemo vam predložiti šta sve može da se doda u ovo omiljeno piće i dobije još bolji ukus piva...

Pivo + sok - Nemci, pravi ljubitelji piva piju ga gotovo po ceo dan. I jedna od njihovih tajni jeste da dodaju limunadu i naprave Radler. Odnos piva i limunade je 50:50. I ovo je super osvežavajuće piće. Pivo sa malim procentom alkohola i piva sa voćnim ukusom su odlična za ovu varijantu dodavanja soka, a sem limunade možete se osmeliti i probati ona sa grejpom ili pomorandžom.

Pivo + gazirani sok - Ovo je kao Radler samo sa više mehurića. U italiji možete pronaći Diesel piće, kombinaciju točenog piva i kole, dok je na Kubi popularno The Bull, svetlo pivo sa đumbirom.

Pivo + ljuti umak - Za ovo ste sigurno čuli. Meksiko je poznat po svojim “koktelima” piva i ljutih umaka. Jedno od najpoznatijih se zove Michelada i koktel je u stvari napravljen od piva i umaka od salse.

Pivo + (kratki) alkohol - Sem rakije, koja kad se meša sa pivom stvara tzv. “podmornicu” (koju svakako ne preporučujemo usred leta), u pivo možete dodati i šampanjac ili margarite. A belgijska pšenična piva možete kombinovati sa Aperol Spritzem. Zvuči zanimljivo.

Pivo + pivo - Populrani nazivi su The Snakebite i Black and Tan ali kako god ga zvali, probajte pivo i pivo. Mešajte različite vrste piva i dobićete dobar rezultat.

Ovo su samo neki od predloga koji su do sada oprobani u svetu. Možda vi nađete novi recept za novo omiljeno piće...

Osveži lice limunom i pivom

Vašoj koži potrebna je posebna nega kako bi ona izgledala mladoliko i sveže. Ipak, mnogi preporučuju izbegavanje raznih hemijskih preparata jer se u prirodi mogu pronaći svi sastojci koji su vam potrebni za lepotu lica! Donosimo vam recept za prirodni “face lifting” napravljen od piva i limuna. Vitamini iz B grupe zastupljeni u pivu u kombinaciji sa sveže isceđenim sokom limuna delovaće trenutno i dubinski. U isto vreme ćete pročistiti i osvežiti kožu lica. Naravno vodite računa da eliksir ne dospe u oko.

Način pripreme i upotrebe je sledeći: pomešajte dve kašike hladnog svetlog piva i sok od pola limuna. Poprskajte lice ovom mešavinom i ostavite da deluje 5 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.