B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

LIMENKA ILI FLAŠA?

autor: Gomex | 17.05.2017
LIMENKA ILI FLAŠA?

Zvuk otvaranja konzerve piva gotovo je postao sinonim za ispijanje istog. Međutim, čini se da za većinu pivopija pravo pivo dolazi u staklenoj flaši. Da li su staklene flaše zaista bolje od konzervi?

Prilog verovanju da su piva u staklenoj ambalaži bolja jesu i police u prodavnicama koje jasno odvajaju jedno pakovanje od drugog. Većina ljudi želi da ukus njihovog omiljenog piva bude propraćen i odgovarajućim “pakovanjem” a flaše jednostavno izgledaju bolje i sofisticiranije od konzervi.

Međutim, ukoliko je kvalitet ono što zaista želite da okusite, konzerva je znatno bolja od staklene flaše. Kontakt sa vazduhom nije jedina stvar koja može da učini da pivo ima bajat ukus – i svetlo može da ima takav efekat. Svetlo šteti pivu i daje mu neprijatan miris ukoliko je ono previše izloženo svetlosti. Baš zbog toga je većina flaša za pivo braon ili zelene boje. Međutim, svetlost i dalje može da prodre.

Sa druge strane, ništa ne blokira svetlost tako efikasno kao list metala – nešto što konzerve piva rade savršeno. Konzerve su takođe jeftinije za transport od staklenih flaša i znatno ih je lakše reciklirati. Ukoliko vam ispadne, konzerva piva se neće razbiti. Za boravak u prirodi uvek je bolje izabrati limenku nego staklenu flašu vašeg omiljenog piva.

Ukoliko vam je stalo do planete, ali i ukusa vašeg piva, konzerve su jedino pravo rešenje. Zar je potreban još neki argument u prilog limenci piva? Ukoliko zaista ne volite pivo iz limenke, uvek ga možete sipati u staklenu ambalažu koju zovemo čašom...

Svi znamo da je cena ključna stvar kada je u pitanju pivo. Ovo su 3 najskuplja piva na svetu:

Vielle Bon Secours - Ovo je definitivno na vrhu liste kao najskuplje pivo na svetu, cena je oko 500 funti (oko 1000 dolara) po flaši ili oko 78 dolara za jedno točeno od 0.75. Može se samo probati u baru “Bierdrome” u Londonu.

Samuel Adams Utopias - Ovo pivo, pravljeno od strane pivare iz Bostona, je drugo najskuplje pivo na svetu i košta oko 100 dolara po flaši ili 67 dolara po točenom od 0.75. Takođe sadrži 25% alkohola i samim tim je najjače pivo na svetu (zapisano je tako i u Ginisovoj knjizi rekorda).

Tutankhamen pivo - Recept ovog piva je napravljen na osnovu recepta koji je otkrio tim sa Kembridž Univerziteta u Hramu Sunca kraljice Nefertiti u Egiptu. Pivara koja se nalazi u jednom delu hrama je sagrađena od strane kralja Akhenatona, oca poznatog Tutankhamona. Pivo se pravi u Kembridž laboratoriji i košta oko 52 dolara po boci.