B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Da li voda prenosi emociju?

autor: Gomex | 27.09.2018
Da li voda prenosi emociju?

Pre nego što nekome izgovorite ružne i grube reči, setite se da dve trećine ljudskog organizma čini voda, a japanski naučnik Dr Masaru Emoto je laboratorijski dokazao da reči i emocije koje upućujemo drugima, izazivaju promene u molekularnoj strukturi vode. Voda zauzima sedamdeset odsto ukupne površine naše planete Zemlje, a taj isti procenat vode sadrži i telo odrasle osobe.

Voda ima sposobnost da apsorbuje i pamti...

Dugogodišnja istraživanja japanskog naučnika Masaru Emota pokazala su da voda ima sposobnost prijema i pamćenja informacija kojima je izložena. Tokom svog dvadesetogodišnjeg opsežnog istraživanja on je uzimao uzorke vode sa najrazličitijih mesta, zamrzavao ih, a onda u laboratorijskim uslovima posmatrao. Kap vode je stavljao u petrijeve šolje i zamrzavao, i zaleđeni kristal vode pod mikroskopom uvećavao 200 do 500 puta i fotografisao. Prvo što je Emoto primetio je da molekul čiste vode postaje pravilan kristal, dok zagađena voda stvara kristale nepravilne i razbijene strukture. Do tog zaključka je došao upoređujući zaleđene uzorke čistih izvorskih voda, glečera i kišnica, sa uzorcima uzetih iz zagađenih reka koje protiču kroz gradove i industrijske zone.

Istraživačka radoznalost i ideja da se voda ponaša kao živ organizam, koji ima sposobnost da apsorbuje i pamti, navele su Emota na dalji tok eksperimenta. Uzeo je čistu, destilovanu vodu, stavio ju je u epruvete i na svaki uzorak zalepio etikete sa odštampanim rečima i porukama. Na jednima je pisalo - hvala, volim te, anđeo, lepo, mir, a na drugima - budalo, mrzim te, ubiću te, đavo, rat. Rezultati tog eksperimenta su naučniku i njegovom timu bili zapanjujući. Uzorci vode na kojima su bile lepe reči formirali su divne, pravilne kristale, a ovi drugi, na koje su nalepljene etikete sa ružnim i grubim rečima, nisu imali pravilne, već razjedinjene, amorfne oblike vidljive pod mikroskopom.

Očigledno je, a zahvaljujući gospodinu Emotu, i naučno dokazano da je i te kako važno šta pričamo. Jer ako jedno: „Hvala, volim te“ ili „Budalo, mrzim te“, na uzorcima vode u epruvetama ostavljaju takve posledice, zamislite kako tek utiču na sedamdeset odsto našeg tela koje čini voda? Zato recite ljudima oko sebe da su lepi i da ih volite. Recite to svakog jutra svom odrazu u ogledalu. Nije uzalud. Ne zaboravite na lepe i nežne reči, jer molekuli vode u vama sigurno neće...

Voda postoji na celoj površini Meseca, a ne samo u pojedinim delovima Zemljinog satelita, kako se dosad mislilo. To je pokazalo najnovije istraživanje podataka donetih tokom dve lunarne misije. Voda, piše u istraživanju, postoji i noću i danju, ali nije uvek lako doći do nje. Ovo otkriće bi moglo da pomogne budućim istraživačima Meseca, ukoliko se ispostavi da voda može da se koristi i za piće. Ovi podaci su u suprotnosti sa dosadašnjim mišljenjem da se voda uglavnom nalazi na polovima.