B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

CRNO PIVO PO "STATUTU"

autor: Gomex | 22.03.2017
CRNO PIVO PO "STATUTU"

Kada pričamo o dobrom provodu, važno je da obezbedimo tri stvari - dobru hranu, dobro društvo, ali i dobro piće! Kvalitetno pivo, a pogotovo crno, može odlično da se kombinuje uz mnoge gurmanluke koje svi volimo.

Zbog specifično gorkastog ukusa i posebne arome koju daju karamelizovani slad, crno pivo odlično ide uz sve vrste pečenja i grilovanog mesa. Crno pivo pečenju i roštilju daje na sočnosti a poneki gutljaj lepo serviranog crnog piva samo zaokružuje aromu. Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava umetnost, u kojoj se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome, i naravno prilika u kojoj se pivo konzumira.

Staut je stručni naziv za tamno pivo, ne crno već - tamno! Dosta ljudi kod nas staut oslovljava po boji koja je, ruku na srce, sasvim blizu crne ali se ta sorta piva ne naziva tako. Svaki iskusni uživalac “soka od hmelja” zna za ovaj bitan podatak. Crno pivo ne postoji, tako da ako odete u inostranstvo i tražite “crno” pivo, dobićete samo podignutu obrvu barmena i pitanje: “Šta?!”.

Pivo i slatkiši? Zašto da ne! Budući da pravo crno pivo sadrži karamelizovan slad, ono se sjajno slaže sa slavskim kolačićima i svim drugim čokoladnim ukusima. Za one sa malo ekstravagantnijim ukusom, predlažemo da probaju crno pivo sa sirevima. Ovo je jako interesantna kombinacija, pogotovu ako i inače volite da pomešate slatki, slani i blago gorkast ukus - ovo je pravi izbor za vas.

Postoji još jedan razlog zbog koga je crno pivo pravi izbor za pivske znalce, ali nema veze sa ukusom i gurmanlukom. Lepo je! Kada se servira u pravoj čaši koja ima široko dno, a malo se sužava pri vrhu i time utiče na savršenu postojanost pene, ta divna kombinacija crne boje piva i kremaste pene u lepoj čaši je jednostavno elegantna. I kao takva, odličan je izbor za sve vidove slavlja i proslava. Živeli!