B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Podrum

Svi vitamini na jednom mestu!
autor: Gomex | 15.08.2019

Svi vitamini na jednom mestu!

Većina nas uživa u toplim letnjim danima i svim čarima koje oni nose: sunčanje, kupanje, sportske aktivnosti na otvorenom, ali se retko kada zapitamo da li toplota negativno utiče na određeni nivo vitamina i minerala u našem telu?

PET ambalaža osvojila svet!
autor: Gomex | 01.08.2019

PET ambalaža osvojila svet!

PET amabalaža je prvi put dobila na popularnosti kao alternativa staklu i konzervama kod proizvođača gaziranih i negaziranih osvežavajućih napitaka, pa ova industrija predstavlja i njeno najveće tržište. Potražnja za ovom ambalažom je u stalnom porastu.

Za vrućine najbolja je čista voda!
autor: Gomex | 18.07.2019

Za vrućine najbolja je čista voda!

U vrelim letnjim danima znojenjem se gubi i do 1,3 litara vode dnevno. Ona je neophodna za regulaciju telesne temperature, održavanje elastičnosti zglobova, očuvanje kičmene moždine i drugih osetljivih tkiva.

Ledeni čaj-osveži se
autor: Gomex | 04.07.2019

Ledeni čaj-osveži se

Veruje se da je recept za ledeni čaj kakav danas poznajemo, napravljen od listića zelenog čaja, prvi put štampan 1879. godine u jednoj američkoj publikaciji, a recept je pripadao gospođi Marion Kejleb Tajri.

Osveženje i energija iz voća!
autor: Gomex | 20.06.2019

Osveženje i energija iz voća!

Čak 70% naše planete čini voda. Naše telo je 80% sačinjeno od vode. I šta mislite, kakvu hranu treba da jedemo? Upravo hranu koja je po sastavu najpribližnija sastavu našeg organizma.

Ne postoji zamena za vodu!
autor: Gomex | 06.06.2019

Ne postoji zamena za vodu!

Mnogo puta smo čuli da je opšta preporuka da pijemo po dva litra vode dnevno. Ipak, studija sprovedena 2016. godine je pokazala da mnogi piju previše vode, što je pomalo zbunjujuće. Koliko je onda uopšte vode dovoljno?

Osveži se ukusom ledenog čaja!
autor: Gomex | 23.05.2019

Osveži se ukusom ledenog čaja!

Veliku popularnost ledenog čaja u SAD i Evropi, a maloj u Velikoj Britaniji, lepo je objasnip engleski književnik Tom Holt: “Ledeni čaj u američkom stilu je savršeno piće za vreli letnji dan.

Kako nastaju gazirana pića?
autor: Gomex | 09.05.2019

Kako nastaju gazirana pića?

Ako se sa setom sećate da ste kao deca kući pravili gazirane napitke uz pomoć sifona i specijanog punjenja za njih, verovatno ste i vi jedan od onih koji će pitati kako se gaziraju pića...

Pivo i fudbal!
autor: Gomex | 18.04.2019

Pivo i fudbal!

Svaki pravi zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svetu reći će vam da nijedna fudbalska utakmica ne može da prođe bez njegovog veličanstva piva! Taj čudesni napitak planetarno je vezan za fudbal, a kada bi prosečni navijač bio prinuđen da bira između ove dve stvari bilo bi to praktično nemoguće, kao da ga pitate da li više voli oca ili majku.

Sok od zove, za osveženje i ozdravljenje!
autor: Gomex | 04.04.2019

Sok od zove, za osveženje i ozdravljenje!

Hipokrat je govorio da cvet zove može da zameni sve lekove. Koristili su je za lečenje žutice, upala, problema sa varenjem,  gripa, ženskih bolesti, ali i kao zaštitu od zlih sila.

Zašto je krigla od debelog stakla?
autor: Gomex | 21.03.2019

Zašto je krigla od debelog stakla?

Prema mišljenju nekih naučnika, pivo je uticalo na prekid nomadskog života ljudi. Otkrićem piva, bilo je potrebno da se gaji žito, što ne bi bilo moguće uz neprekidne seobe. Ovi događaji se vezuju za same početke ljudske vrste.

Energija za aktivne ljude...
autor: Gomex | 07.03.2019

Energija za aktivne ljude...

Energetska pića su nastala iz želje da se pomogne ljudima u prevazilaženju fizičkih napora, sa idejom o davanju dodatne energije i poboljšanju opšteg stanja ljudskog organizma.

Pojačaj višnje smanjićeš tablete!
autor: Gomex | 21.02.2019

Pojačaj višnje smanjićeš tablete!

Čaša soka od višnje ujutru i uveče mogla bi biti mnogo bolji način lečenja nesanice od pilula za spavanje, dokazuje najnovije istraživanje.

Zanimljivosti o jagodama koje možda niste znali...
autor: Gomex | 07.02.2019

Zanimljivosti o jagodama koje možda niste znali...

Ako često uživate u svežim jagodama, poslasticama i sokovima od njih, obogatite svoje znanje o ovom sočnom voću. Jagode su jedino voće kome je seme sa spoljašnje strane. U proseku, svaka jagoda na sebi ima oko 200 semenki.

Crna ribizla osveženje i lek!
autor: Gomex | 24.01.2019

Crna ribizla osveženje i lek!

O bobicama crne ribizle se često govori kao o super-voću, jer sadrže visoke količine antioksidanasa u sebi. Crna ribizla je omiljena kod ljudi zbog visoke koncentracije vitamina, vlakana i drugih blagotvornih sastojaka koji se u njoj mogu naći.

Sve o vinu i po koja više!
autor: Gomex | 10.01.2019

Sve o vinu i po koja više!

Alkoholna pića, posebno crno vino, ako se konzumiraju u umerenim količinama, mogu biti lek protiv mnogih bolesti, tvrdi novinar Toni Edvards koji je proučio brojne studije o ovoj tematici.

Nazdravite koktelom!
autor: Gomex | 20.12.2018

Nazdravite koktelom!

Kokteli predstavljaju svojevrsnu formu umetnosti. Predstavljaju jedan od najboljih načina da se iskaže ljudska kreativost primenjena na svet pića. Ispijanje koktela pravi je užitak. Koktel se ispija polako, uživajući u svakom gutljaju ovih jedinstvenih napitaka.

Energija za aktivne ljude
autor: Gomex | 06.12.2018

Energija za aktivne ljude

Energetska pića su funkcionalna pića čiji je cilj da nas razbude i da nam daju energiju. Zvuči poznato, zar ne? Skoro kao jutarnja kafa ili čaj u kojima uživamo već više od 5000 godina. Želja za dodatnom energijom je univerzalna: energetska pića su jednostavno zahvaljujući dostupnosti, ceni, ukusu i marketinškim kampanjama postala kafa nove generacije.

Iz Zaječara s ljubavlju...
autor: Gomex | 22.11.2018

Iz Zaječara s ljubavlju...

Vekovna istorija i izuzetno kultruno nasleđe, sjajne manifestacije i lepa priroda čine Zaječar jednim od najinteresantnijih gradova jugoistočne Srbije! Sinonimi za Zaječar i okolinu su Felix Romuliana, arheološki lokalitet UNESCO značaja, reka Veliki Timok koji upravo kod Zaječara nastaje spajanjem Crnog i Belog Timoka, Zaječarsko pivo koje je najpopularnije piće ovog dela Srbije, zatim Gitarijada – muzički festival koji decenijama čuva i održava duh rok muzike, a ne treba zaboraviti ni poznate ličnosti poput legendarnog glumca Zorana Radmilovića ili čuvenog diplomatu Nikolu Pašića

Koje vino kojoj hrani prija?
autor: Gomex | 08.11.2018

Koje vino kojoj hrani prija?

Vino je piće bogova, to je podatak još iz biblijskih priča. Brojna istraživanja su pokazala da vino ima i pozitivan efekat na zdravlje ljudi. Međutim, većina ipak ne zna kako odabrati kvalitetno vino. Dobro je znati osnovno pravilo kako odabrati vino prema jelu - uz laganu hranu idu lagana bela i roze vina, uz težu hranu teža crna vina, a uz masniju vina sa više kiseline.