B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Podrum

Pivo u žensko društvo
autor: Gomex | 11.10.2018

Pivo u žensko društvo

Nedavne studije pokazale su da pivo ima dobar uticaj na zdravlje i lepotu žene. Evo zbog čega nije loša ideja popiti čašu piva nakon napornog radnog dana...

Da li voda prenosi emociju?
autor: Gomex | 27.09.2018

Da li voda prenosi emociju?

Pre nego što nekome izgovorite ružne i grube reči, setite se da dve trećine ljudskog organizma čini voda, a japanski naučnik Dr Masaru Emoto je laboratorijski dokazao da reči i emocije koje upućujemo drugima, izazivaju promene u molekularnoj strukturi vode. Voda zauzima sedamdeset odsto ukupne površine naše planete Zemlje, a taj isti procenat vode sadrži i telo odrasle osobe.

Voćni sokovi-Od voćnjaka do voćnog nektara!
autor: Gomex | 13.09.2018

Voćni sokovi-Od voćnjaka do voćnog nektara!

Čak 70% naše planete čini voda. Naše telo je 80% sačinjeno od vode. I, šta mislite, kakvu hranu treba da jedemo? Upravo hranu koja je po sastavu najpribližnija sastavu našeg organizma. Voće sadrži 80% vode.

Šta znači 100% voće?
autor: Gomex | 30.08.2018

Šta znači 100% voće?

Kada birate voćni sok za sebe i svoju porodicu želite da to bude nešto zaista kvalitetno, a sigurno imate nedoumice šta se krije iza šarene ambalaže i etiketa. 100% sokovi su definitivno najbolji izbor, a evo i zašto...

Kvas iz klasa!
autor: Gomex | 16.08.2018

Kvas iz klasa!

Kvas je bezalkoholni napitak bogat kompleksom vitamina B, kalcijumom, fosforom, gvožđem i svim mineralima i vitaminima neophodnim za zdrav organizam.

Bizarni zakoni o pivu...
autor: Gomex | 02.08.2018

Bizarni zakoni o pivu...

Kao što postoje normalni zakoni u svakoj državi, tako postoje i oni neki čudniji zakoni, za koje sigurno niste čuli. U ovom slučaju reč je o zakonima o pivu ili pivopijski zakoni, tako da je savet svim pivopijama da pripaze šta rade dok su o ovim dole navedenim zemljama. U nastavku ovog teksta pročitajte kakvih sve pivopijskih zakona postoje u svetu i odakle nam dolaze...

Svetlo pivo ili tamno stvar ukusa
autor: Gomex | 19.07.2018

Svetlo pivo ili tamno stvar ukusa

Iako nema puno biranja kada je ispijanje piva u pitanju, složićemo se da ipak nije svejedno - verovatno svako od vas već zna koje pivo naručuje. Neko svetlo, a neko tamno. Da li zapravo postoje neke razlike između svetlog i tamnog piva osim onih u boji?

Energija svima potrebna...
autor: Gomex | 05.07.2018

Energija svima potrebna...

Energetska pića su nastala iz želje da se pomogne ljudima u prevazilaženju fizičkih napora, sa idejom o davanju dodatne energije i poboljšanju opšteg stanja ljudskog organizma. 

Pivo i hrana
autor: Gomex | 21.06.2018

Pivo i hrana

Postoji predrasuda da se uz pivo jedu samo slane grickalice poput čipsa i kikirikija ili da su roštilj i kobasice nezamislive bez ovog hladnog penušavog pića. Međutim, pivo se može kombinovati sa različitim ukusima i jelima, slanim i slatkim, gorkim i kiselim...

Mehurići sa ukusom narandže
autor: Gomex | 07.06.2018

Mehurići sa ukusom narandže

Ako se sa setom sećate da ste kao deca kod kuće pravili gazirane napitke uz pomoć sifona i specijanog punjenja za njih, verovatno ste i vi jedan od onih koji će pitati kako se gaziraju pića. Iz škole znamo da se pića gaziraju uz pomoć gasa ili tačnije uz pomoć ugljen dioksida.

Osveženju svaka čast al’ voda je voda!
autor: Gomex | 24.05.2018

Osveženju svaka čast al’ voda je voda!

Čovek bez vode može da preživi svega 1-2 dana i zato je ona od suštinskog značaja za život. Ljudsko telo ne može da skladišti vodu i zato se ona mora unositi u organizam u dovoljnoj količini. Koliko tečnosti je neophodno čoveku zavisi od osobe do osobe. Oni koji su fizički aktivniji imaju veće potrebe za energijom pa samim tim i za vodom. 

Pivski svet od ekskluzive do bizarnosti...
autor: Gomex | 10.05.2018

Pivski svet od ekskluzive do bizarnosti...

Leto je još malo pa stiglo, i svi znamo da nam ništa neće bolje utoliti žeđ od čaše hladnog pića. Sledi lista najskupljih i ujedno najneobičnijih piva koja se mogu pronaći u svetu, a ljubitelji piva će sigurno uživati u ovome, jer ponekad ništa ne prija više od čaše ovog luksuznog zlatnog pića...

Da li roštilj paše pivu il’ pivo roštilju?
autor: Gomex | 26.04.2018

Da li roštilj paše pivu il’ pivo roštilju?

Kada je 2012. godine tadašnji američki predsednik Barak Obama doneo pribor za pravljenje piva u Belu kuću, postalo je jasno - pivska “revolucija” nije počela, bila je završena. Pečat institucionalnosti je stavljen na nju. Sve ovo pomoglo je i da pivo zauzme svoje mesto u gastronomskom delu ponude u kom je ranije smatrano nepoželjnim.

Topla voda na gladan stomak...
autor: Gomex | 12.04.2018

Topla voda na gladan stomak...

Već nam je poznato koliko je voda bitna za lepotu i zdravlje našeg tela i organizma i sasvim je jasno da treba da je unosimo u što većoj količini. Ali postoji nešto još efikasnije i daleko preporučjivije od čaše vode, a to je čaša TOPLE vode na prazan želudac - svako jutro! Ovaj jednostavni ritual će učiniti čuda za vašu liniju, zdravlje i lepotu kože, a ako dodate i krišku limuna u celu kombinaciju dobićete napitak koji će biti najbolji prijatelj vašeg tela.

A šta posle posta?
autor: Gomex | 01.04.2018

A šta posle posta?

Za 40 dana, koliko traje Uskršnji post, količina i vrsta namirnica od onih koje upotrebljavamo u svakodnevnoj ishrani, znatno se razlikuje. Iako je moderno doba donelo i nove visokokalorične posne namirnice, i dalje ima onih koji se pridržavaju tradicionalnog posta, te njihov prelazak na masnu hranu može predstavljati stres za organizam. Najradosniji hrišćanski praznik u mnogim domovima je nezamisliv bez bogate praznične trpeze, pa je tako raznoraznim kaloričnim specijalitetima teško odoleti.
VIŠNJE, SVEVIŠNJE!
autor: Gomex | 08.03.2018

VIŠNJE, SVEVIŠNJE!

Konzumiranje soka od višanja može sniziti povišeni krvni pritisak u istoj meri kao i lekovi, rezultat je nove studije britanskog univerziteta Northumbria. Novo istraživanje sa britanskog univerziteta Northumbria pokazalo je kako sok od višnje redukuje povišen krvni pritisak za sedam odsto, što se može meriti i sa efektom lekova za povišen krvni pritisak.

NEMA TAJNE. TAJNA JE U VOĆU!
autor: Gomex | 22.02.2018

NEMA TAJNE. TAJNA JE U VOĆU!

Pojedine vrste voća nismo u prilici da konzumiramo tokom čitave godine u svežem stanju Ili ipak jesmo?! Naravno da jesmo! Zahvaljujući prirodnim voćnim sokovima.

OSVEŽAVA LAKOM GORČINOM!
autor: Gomex | 08.02.2018

OSVEŽAVA LAKOM GORČINOM!

Ne zna se sa pouzdanošću kada je tačno nastao biter lemon i ko je osmislio prvi recept za njega. Međutim, poznato je da se ovakav napitak pio u drugoj polovini 19. veka. Punu popularnost stekao je krajem pedesetih godina prošlog veka, kada je postao omiljen u Americi, a onda i u svim drugim krajevima sveta.

KOMBINOVANJE ISHRANE I PIVA!
autor: Gomex | 25.01.2018

KOMBINOVANJE ISHRANE I PIVA!

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava umetnost, u kojoj se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome, i naravno prilika u kojoj se pivo konzumira. Piva se kombinuju sa gotovo svom hranom, uz predjela i sitne zalogaje, mesna jela, ribe, raznovrsne sireve i gorkaste dezerte.

CRNA RIBIZLA NEPREVAZIĐENI ELIKSIR!
autor: Gomex | 11.01.2018

CRNA RIBIZLA NEPREVAZIĐENI ELIKSIR!

Konzumiranje soka od crnih ribizli značajno poboljšava zdravlje našeg mozga i omogućava mu da se bori protiv raznih bolesti, tvrde naučnici. Sok od ovih malih crnih bobica stimuliše funkcije mozga, ističe se u studiji objavljenoj u časopisu Journal of Functional Foods čiji su autori istraživači sa novozelandskog Instituta za istraživanje biljaka i hrane i njihove kolege sa britanskog Univerziteta u Nortumbriji.