B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Tradicija pravljenja domaće kobasice

autor: Gomex | 17.11.2022
Tradicija pravljenja domaće kobasice

Kada se kaže domaća kobasica, skoro svako selo ili područje misli na svoju specifičnu recepturu. Toliko je zastupljena u našim krajevima da se može svrstati u etnološka obeležja regiona Balkana.

Najpopularnije kobasice na našem podneblju

Debreciner (kobasica izrađena od svinjskog i goveđeg mesa, blago dimljena), sudžuk (kobasica od goveđeg mesa), peglana kobasica (pljosnata kobasica od tri vrste mesa, karakteristična za Pirot i okolinu), kulen (sačinjen od svinjskog mesa, obično od plećke, buta ili vrata, sa dodatkom slanine i kvalitetne sušene paprike) i krvavica (vrsta kuvane kobasice koja se najčešće pravi od manje kvalitetnih komada mesa).