B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Sportsko i fer navijanje

autor: Gomex | 31.05.2023
Sportsko i fer navijanje

Uzbuđenje u vazduhu, zvuk navijačkih pesama i euforija koja se širi tribinama… Sve to podseća na ona sjajna iskustva odlazaka na sportske događaje. Međutim, dešava se i da nam određene utakmice ostanu u sećanju po nekim ne tako lepim zbivanjima… 

Čari  i kultura navijanja

Bez obzira na to za koga navijate, važno je da podržavate svoj tim, uz poštovanje prema suparničkoj ekipi. U prvom redu, treba se suzdržati od vređanja protivničkih igrača ili navijača. Umesto toga, fokusirajte se na pozitivnu podršku svom timu, aplauzima i bodrenjem. Ovo će stvoriti atmosferu koja će podstaći igrače da daju sve od sebe, bez nepotrebnih tenzija i konflikata.

Izbegavanje uvreda, posebno na nacionalnoj i verskoj osnovi, takođe je od suštinske važnosti. Sportski događaji okupljaju ljude različitih porekla, veroispovesti i kultura. To je prilika da se spojimo i uživamo u zajedničkoj strasti prema sportu. Umetnost navijanja leži u tome da se podrži svoj tim, a ne da se omalovažava protivnik. Kultivisanje sportskog duha uključuje ophođenje sa dostojanstvom prema svim prisutnim, bez obzira na njihove različitosti.

Da uživanje u sportu bude potpuno

Na kraju sportskog događaja, napustite stadion ili halu na miran način. Gužve i guranje samo stvaraju nepotrebnu konfuziju i mogu dovesti do incidenata. Budite strpljivi i svesni da je potrebno vreme da se svi navijači udalje sa mesta događaja. Izađite polako, poštujte red i pratite uputstva osoblja koje je zaduženo za organizaciju događaja.

Mirno i civilizovano ponašanje na sportskim događajima nije samo znak poštovanja prema drugima, već i način da se iskustvo uživanja u sportu učini prijatnim za sve prisutne. Bez obzira na rezultat utakmice, pravi navijači su uvek u stanju da pruže podršku svom timu na odgovoran način.