Da li ste ikad pomislili da bi se pomfrit mogao napraviti i na roštilju? Iako to možda zvuči neobično, pomfrit na roštilju je zapravo jednostavan za pripremu i daje iznenađujuće ukusan rezultat.
Osim što je ukusan, pomfrit na roštilju je i mnogo zdraviji od klasičnog pomfrita. Na ovaj način, izbegavate dodatne masti i kalorije koje uobičajeno prate pripremu pomfrita. Takođe, pomfrit će na roštilju dobiti hrskavu teksturu i dodatnu aromu dima, što će učiniti da se lepo slaže sa drugim jelima sa roštilja.
Još jedna prednost leži u tome što dodavenjem različitih začina možete eksperimentisati sa receptom i pripremiti krompiriće baš po svom ukusu. Možete koristiti dodatke poput belog luka, crnog bibera, ljute paprike ili čak i nekoliko kapi limunovog soka, sve u cilju dobijanja jedinstvenog ukusa. Pomfrit na roštilju savršeno se slaže uz sve vrste mesa - od piletine do bifteka i kobasica. Možete iskoristiti i bilo koje druge priloge, kao što su kečap, majonez ili BBQ sos.
Ključ uspešne pripreme pomfrita na roštilju je u ravnomernom pečenju. Rotirajte krompire svakih nekoliko minuta, kako bi se pekli ravnomerno sa svih strana i dobili hrskavu, zlatnu boju. Kada su gotovi, servirajte ih tople, sa omiljenim umakom ili kao prilog uz meso sa roštilja.
Priprema pomfrita na roštilju je ukusan, a pre svega zdrav put ka uživanju bez nepotrebnog osećaja krivice.
Sastojci:
400g krompira iseckanog na štapiće (možete kupiti i već pripremljeni zaleđeni pomfrit), 1 kašika putera, 4 listića tost sira, 2 kašike seckanog praziluka i2 kašike sitno seckane slanine - najbolje pančete.
Priprema:
Iseckan krompir uvaljajte u istopljeni puter, pa ga smestite na duplu aluminijumsku foliju. Savijte ivice da napravite posudu od folije. Smestite foliju sa krompirom na rešetku roštilja. Pecite 20-30 minuta. Povremeno protresite foliju da se krompir ne bi zalepio za dno. Pred kraj pospite iseckanim prazilukom i listićima sira. Kada se sir otopi, pomfrit je spreman!