B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Higijena celog stana zavisi od čistog poda

autor: Gomex | 18.02.2021
Higijena celog stana zavisi od čistog poda

Koliko god bili uredni i pedantni, čišćenje podova nikad ne prestaje. Ponekad deluje da radimo uzaludan posao, jer mu nema kraja i za tili čas dolazi vreme da se ponovi ista radnja.

U velikom prostoru, održavanje podova je veliki posao, jer treba očistiti ispod kreveta, nameštaja, u svim uglovima, a prvenstveno po prometnim središnjim delovima. Mali prostori se još brže prljaju, jer su uglavnom frekventniji, pa ako se ne čiste redovno i marljivo, odmah svaka prljavština postaje vidna.

Redovno održavanje podova znači čist dom

Za čistoću doma, održavanje podova je presudno, jer se odatle, ukoliko nisu čisti, sva prljavština raznosi po celoj kući ili stanu. Pri tom, podovi su najveće i najizloženije površine u domu. Teško je očistiti sve podove u stanu odjednom, pogotovo ako se dugo nije čistilo. Mnogo je bolje rešenje održavati ih redovno, naizmenično ih usisavati, suvo i mokro ih brisati, dva do tri puta u toku nedelje. Tako se održavanje svede na usputno brisanje, ne na teško ribanje zalepljenih prljavština.

Parket nije potrebno često prati

Savetuje se da se više puta u toku nedelje prebriše suvom krpom i usisa, ali obavezno sa četkom, da se ne bi slučajno oštetio. Pre brisanja, uvek prvo usisajte parket, da biste uklonili što više krupnije nečistoće. Koristite mopove i krpe za brisanje parketa. Posle pranja, na red dolazi poliranje parketa. Postoje odlična sredstva za poliranje, razne vrste tečnih voskova, pa treba samo voditi računa da parket posle takvog tretiranja ne ostane klizav, jer to može biti jako opasno.

Slično je i sa održavanjem laminata i brodskog poda. Da ne biste mnogo razmišljali koje sredstvo je najpogodnije za koju vrstu poda, verovatno je najjednostavnije kupiti univerzalno sredstvo, namenjeno svim vrstama podova. 

“Čistoća je pola zdravlja”! Stoga, ne zaboravite da odvojite nekoliko minuta za čistoću svog životnog prostora, bar dva puta nedeljno.