B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Bombonjera kao idealan poklon

autor: Gomex | 19.01.2023
Bombonjera kao idealan poklon

Iako se svi trudimo da najmilije obradujemo originalnim i uvek drugačijim poklonima, gotovo je sigurno da nema osobe koju neće obradovati lepo upakovana čokoladna poslasica… Bombonjera predstavlja idealnu kombinaciju estetike i ukusa, što je svakako čini dobrim izborom za poklon. 

Čokolada kao slatki lek za stres

Ne samo zato što ćete obradovati dragu osobu ovim poklonom, već ćete izazvati dodatne talase sreće koji su sastavni deo konzumacije. Naime, čokoladne bombone sadrže triptofan, esencijalnu aminokiselinu neophodnu za stvaranje serotonina, a topljenje čokolade na jeziku podstiče lučenje endorfina. Oba su hormoni sreće. Čokolada sadrži i feniletilamin, materiju koja se nalazi u mozgu i pretvara se u dopamin.

Osim što usrećuje, čokolada ublažava simptome stresa, jača mišiće, kosti i srce. Zbog svega navedenog, nema dileme. Bombonjere su izuzetno ukusne, a oni kojima ih poklonite svakako će biti zadovoljni. Danas se bombonjere koriste u različitim prilikama. Mogu biti lep poslovni poklon, kao i „slatki deo” ličnih čestitki. Neretko se poklanjaju za praznike, ali i na drugim važnim događajima poput rođendana, venčanja i godišnjica. 

Mala istorija bombonjere

U početku su to bili veoma skupoceni proizvodi, dostupni samo plemićima. Vremenom su se proizvodnja i dostupnost bombonjera poboljšali, te je to danas proizvod dostupan svima. Reč bombonjera potiče iz francuskog jezika i označava lepo upakovane čokoladice, punjene čokoladne bombone ili praline u malim kutijama različitog oblika. Poreklo nas vraća u prošlost, u osamnaesti vek, kada se u Francuskoj proširio običaj darivanja supružnika malim, svečano upakovanim bombonama. Čak postoji i zapis koji dokazuje da je Napoleon zaslužnim podanicima u znak zahvalnosti darivao upakovane čokoladne poslastice…