B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Sama svoj frizer - trendovi koji dominiraju

autor: Gomex | 18.03.2021
Sama svoj frizer - trendovi koji dominiraju

Ponekad je dovoljno malo strpljenja i kreativnosti, pa da vam frizerski zanat postane hobi. Za dame koje vole same da budu svoji frizeri ili stilisti, evo pregleda trendova koji se tiču frizure, a najavljeni su za tekuću godinu...

Chunky pramenovi

Krupni pramenovi, popularni 90-ih godina, ponovo su se vratili, ali u novom i unapređenom izdanju. Ovog puta, uglavnom su za nekoliko nijansi svetliji od ostatka kose, a nose se u kombinaciji sa drugim tehnikama kao što su ombre, balayage ili babylights. Dolaze u mnogo različitih varijanti, te svako može da izabere onu koja mu najviše odgovara.

Soft Balayage

Kada smo se zbog pandemije prvi put susreli sa situacijom da frizerski saloni ne rade, mnoge žene su prvi put farbale kosu kod kuće. Zbog toga su frizure koje se lako održavaju u nepredviđenim okolnostima postale sve traženije, a “soft balayage” omogućava upravo to. Reč je o spoju dve popularne tehnike, balayage i ombre. Pramenovi se ne rade od korena, već počinju na sredini. Frizeri preporučuju da uz ovu tehniku birate boje koje se ne razlikuju mnogo od vašeg prirodnog kolorita, jer na taj način mesecima nećete morati da posećujete salon.

Srebrna boja

Veliki broj uticajnih žena starijih od 50 sa ponosom nosi svoju sedu kosu, ali srebrna boja ove godine neće biti popularna samo među njima. Sve više su zastupljeni i sivkasti pramenovi kakvi su se nosili 80-ih godina. Ovo može biti jako zanimljiv izbor za sve koji vole hladne nijanse. Da biste što duže sačuvali boju, potrebno je da obratite pažnju na negu kod kuće, tačnije da koristite ljubičaste šampone.

Bakarne nijanse

Crvena boja se već nekoliko sezona nalazi na listi najvećih trendova, ali je svaki put aktuelna neka druga nijansa. U 2021. dominiraće bakarni tonovi i to oni topli i prigušeni koji podsećaju na boju kestena. Bakarna boja zahteva malo više pažnje i poseban izbor šampona koji je namenjen za negu crvene kose.

Slojevi u kosi

Naglašen volumen i slojevita frizura definitivno su postali hit. Iako mnogi smatraju da je za stepenasto šišanje potrebno imati dugu i gustu kosu, slojevi se lako prilagođavaju različitim dužinama i teksturama, te ne postoji jedan način da ih nosite. Poenta je da uvek izgledaju spontano i ne preterano doterano. Kosa se obično šiša kraće pri vrhu, a potom slede sve duži pramenovi. Ukoliko se dobro rasporede, slojevi mogu stvoriti iluziju gušće i jače kose.

Razbarušeni bob

Bob ovog puta dolazi u razbarušenom izdanju. To znači da su krajevi istanjeni, a ova frizura najbolje izgleda kada je kosa prelomljena, jer je glavni cilj da se postigne neobavezan izgled.

Kratka kosa

Ove frizure su rezervisane samo za najhrabrije žene, a zapravo su veoma lake za održavanje i nećete trošiti vreme na česta pranja i stilizaciju. Pored toga, ovaj trend vam garantuje da ćete uvek izgledati šik. Kratka kosa dolazi u bezbroj različitih varijanti koje lako možete prilagoditi obliku lica i teksturi kose. Najpopularnija će svakako biti “pixie” frizura, u dužoj ili kraćoj verziji.