B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Nove lampe za stare...

autor: Gomex | 06.01.2022
Nove lampe za stare...

U zavisnosti od veličine prostorije, boja, nameštaja i rasporeda, rasvetno telo u jednoj sobi mora biti pažljivo odabrano, kako bi naglasilo njene najbolje karakteristike. Jednom jednostavnom lampom, malu i sumornu sobu možete pretvoriti u svoj lični raj, a najveća prednost je u tome što i starim lampama možete dati potpuno novi izgled, uz sasvim minimalna ulaganja…

Dugmići

Na abažur stare lampe (pištoljem sa vrućim lepkom) zalepite dugmiće različitih boja i veličina. Ova promena sigurno neće proći nezapaženo, a svoju novu, veselu lampu možete postaviti u dečju sobu ili u bilo koji drugi kutak doma koji želite da osvežite. Lampa sa šarenim dugmićima savršena je i za prostore kojima nedostaju detalji.

Tkanina

Ako imate komad lepe tkanine koji ne znate kako da iskoristite, evo prilike. Jedini preduslov je da se dezen lepo uklapa sa prostorom u kom se lampa nalazi. Izmerite dimenzije abažura, kako biste videli koliko će vam tkanine trebati, a zatim tkaninu zalepite za ivice abažura. Ostatke tkanine pažljivo odstranite makazama.

Ukrasna slova 

Formalnog ili neformalnog oblika, štampana ili pisana, slova u enterijeru mogu izgledati itekako zanimljivo. Možete ispisati stih svoje omiljene pesme ili neki od citata koje volite… Zalepite slova na postojeći abažur i dobićete potpuno novi izgled koji, osim estetske modifikacije, nosi i vaš lični pečat.

Heklani stolnjak ili milje

Heklani miljei prizivaju neka prošla vremena i odlično se uklapaju u “shabby-chic” enterijere, kao i u moderno uređene domove. Ako imate stolnjake koji su već pali u zaborav i već dugo zauzimaju mesto u nekom ormaru ili komodi, obojite ih i zalepite na abažur lepkom za tkaninu. Ovako ukrašena lampa lepo će izgledati na klub stočiću u spavaćoj ili dnevnoj sobi, a u prostor će uneti i dozu romantike.

Papirni ukrasi

Napravite papirne ukrase po svom ukusu i zalepite ih lepkom na abažur. Osim što će ulepšati lampu, papir je jeftin, pa do mile volje možete vežbati i eksperimentisati sa ukrasima. Osim što ukrašavaju životni prostor, lampe pružaju i fino meko svetlo, kao dodatak klasičnom osvetljenu, a mogu se koristiti i samostalno kada želite romantičniju atmosferu ili ugodno svetlo za čitanje i večernje sedeljke... Eto prilike da, uz novi izgled vaših starih lampi, unesete malo živosti u svoj dom tokom ovih sivih i hladnih zimskih dana.