B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kreativna upotreba otvarača limenki

autor: Gomex | 02.12.2021
Kreativna upotreba otvarača limenki

Limenke se prave za jednokratnu upotrebu i najveći broj njih na kraju završava na reciklaži. Međutim, pre nego što ih bacite, razmislite o upotrebi njihovih otvarača, jer se od njih širom sveta prave najrazličitije korisne stvari.

Abažur za lampu

Jedna od stvari koje možete napraviti od običnih otvarača sa limenki je abažur za vašu lampu. Prilikom izrade se ne koristi baš ništa od dodatnih materijala, već je potrebno samo malo savijanja, sečenja i povezivanja. Trebaće vam priličan broj ovih malih otvarača od aluminijuma, ali će zato finalni proizvod izgledati impresivno. 

Duple vešalice

Ako imate gužvu u ormaru, ovo je ideja baš za vas. Iskoristite otvarače limenki kako biste napravili duple vešalice. Otvarač limenke okačite na vešalicu, a na njega zakačite još jedan ofinger. Na taj način, veća količina garderobe moći će da vam bude uredno odložena, a ni preglednost neće nedostajati.

Kačenje slika (ili drugih predmeta) na zid

Da biste okačili fotografiju ili umetničku sliku koja nema svoj sistem za kačenje, samo se poslužite otvaračem od limenki i jednim ekserčićem. Ovo je prilično jednostavan metod koji vam može poslužiti i prilikom kačenja drugih predmeta. Svoj set alata možete okačiti na zid radionice… Dobićete na prostoru, a i biće pri ruci.

Futuristička zavesa

Za ovaj projekat, najteži deo posla verovatno će biti prikupljanje (jer će vam trebati baš mnogo otvarača limenki). Zavesa od aluminijumskih otvarača izgleda odlično, posebno u ambijentu koji odgovara njenom futurističkom izgledu. Ukoliko strpljenje nije jedna od vaših vrlina, bolje se ne upuštajte u ovaj posao.

Ukrasi za jelku

Svoju kreativnost i prikupljene otvarače limenki možete upotrebiti i za izradu interesantnih novogodišnjih ukrasa za jelku. Za ovaj posao će vam trebati postojeći ukras u obliku kugle oko kog ćete nizati i spajati otvarače dok ne pokriju čitavu površinu kugle. Izgled ovih ukrasa je zaista nesvakidašnji i privući će pažnju gotovo svakog ko uđe u vaš dom.