B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Svinjske šnicle u sosu

autor: Gomex | 21.05.2020
Svinjske šnicle u sosu

„Mnoga deca bi mogla da vam pričaju o drogama, a ne znaju kakav ukus imaju celer ili tikvice. Svako dete bi u školi trebalo da nauči da kuva, ne samo da priča o ishrani. Bila bi to prva generacija dece koja uče svoje roditelje.“  - Džejmi Oliver

Recept za svinjske šnicle u sosu

Potrebni sastojci:

600g svinjetine, glavica crnog luka, 2dl mleka, 200g kisele pavlake, 2 kašike brašna, 1 kašika soli, 1 kašika bibera, 1 kašika vegete, 2 kašike senfa

Priprema: 

Svinjski but isecite na četiri deblje šnicle, tako da svaka šnicla bude teška oko 150g. Blago ih istanjite čekićem za meso i začinite solju, vegetom i biberom, a zatim svaku šniclu premažite sa malo senfa. Ovako pripremljene šnicle možete odmah peći, ali biće još mekše i ukusnije ako ih ostavite da se mariniraju bar pola sata. U dublji tiganj na malo zagrejanog ulja stavite pripremljene svinjske šnicle, dok ne budu blago rumene sa obe strane.

Dok se šnicle prže, jednu veću glavicu crnog luka oljuštite i sitno isecite. Kada su šnicle blago porumenele pospite ih isečenim crnim lukom, dodajte malo vode i nastavite da ih dinstate oko 45 minuta. S vremena na vreme ponovo dodajte vodu. Razmutite brašno u malo hladnog mleka da nema grudvica, zatim dodajte kašičicu senfa i kiselu pavlaku, pa dobro promešajte da se smesa izjednači.

Gotove šnicle izvadite iz tiganja, a u sos u kom su se šnicle pekle naspite pripremljenu smesu od mleka, uz neprestano mešanje. Sos začinite solju i biberom, dobro promešajte, pa vratite svinjske šnicle u sos i kratko prokuvajte samo da se sos zgusne i poveže sa šniclama. Svinjske šnicle u sosu tople poslužite sa prilogom po želji.