B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Štanglice sa suvim smokvama

autor: Gomex | 31.03.2022
Štanglice sa suvim smokvama

Ove štangle predstavljaju jednostavan desert u kome će uživati svi, a posebno ljubitelji suvih smokava. Možete ga pripremiti u bilo koje doba godine.

Štangle sa suvim smokvama su baš ono što nedostaje vašoj tacni sa sitnim kolačima. U pitanju je bogat spoj suvih smokava i čokolade, uz meku orašastu notu koja ovaj kolač čini pravim izborom za slavlja, ali i za svakodnevno uživanje.

Štanglice sa suvim smokvama

Sastojci:
1 veći list oblande, za prvi sloj - 350g šećera, 1dl vode, 1/3 margarina, 400g mlevenih smokava, po potrebi mleveni keks, za drugi sloj - 250g šećera, 1dl vode, 2/3 margarina, 300g mlevenih oraha, za preliv - 150g čokolade, 6 kašika ulja

Priprema: 
Prvi sloj - U posudu stavite šećer, vodu, mlevene smokve i margarin, pa kuvajte na vatri 5 minuta. Skinite sa vatre i dodajte mleveni keks da gustina mase bude kao kuvana palenta. Toplu masu premažite preko jednog lista oblande.
Drugi sloj - Istopite na vatri šećer sa vodom, dodajte margarin da se istopi, skinite sa vatre i dodajte mlevene orahe. Dobro izmešajte i premažite toplu masu preko prvog sloja. Nakon hlađenja staviti glazuru. Na tihoj vatri istopite čokoladu sa uljem i premažite kolač.