B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Šnenokle po bakinom receptu

autor: Gomex | 23.04.2020
Šnenokle po bakinom receptu

Šnenokle obično povezujemo sa detinjstvom i našim majkama i bakama koje su ih pravile, a često se setimo i Zlatkove komšinice Dušice (Milene Dravić) iz serije „Metla bez drške“ koja u svakoj prilici priprema upravo ovu poslasticu.

Recept po kom se šnenokle spremaju veoma je jednostavan, tako da i bez kulinarskog predznanja možete sebi da priuštite to zadovoljstvo i dozvolite ukusima da vas vrate u prijatna popodneva sa porodicom.

 

Recept za šnenokle

 

Sastojci:

1l mleka, 4 jajeta, 6 kašika šećera, 2 kesice vanil-šećera, 2 pune kašike brašna

Priprema: 

Odvojite žumanca od belanaca. Sipajte mleko u šerpu sa debelim dnom i uključite ringlu na srednju jačinu. Dok se mleko greje, veoma čvrsto umutite belanca. Koristite prvo malu brzinu na mikseru, pa tek onda veću, da belanca “ne spadnu”. Taman dok mleko počne da struji, belanca će biti umućena.Smanjite jačinu ringle na minimum i u mleko koje vri supenom kašikom ubacujte knedle od ulupanih belanaca. Kad počnu da rastu, okrenite ih da se skuvaju i sa druge strane. Gotove knedle rešetkastom kašikom izvadite iz šerpe i ređajte u posudu iz koje ćete služiti. Mleko sklonite sa vatre. Žumancima dodajte šećer i vanil-šećer, pa dobro umutite, dok ne pobele i ne počnu da prave penu. Dodajte dve pune kašike brašna i prvo ih lagano umešajte varjačom, pa tek onda mikserom. U dobijenu smesu ulijte kutlaču (ili dve) toplog mleka, pa promešajte varjačom dok se ne sjedini.