B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Riblja čorba od oslića

autor: Gomex | 03.12.2020
Riblja čorba od oslića

Mnogi smatraju da je riblja čorba iz kotlića potpuno neprikosnovena i neuporediva sa bilo kojom drugom, ali takav utisak se može steći i zbog atmosfere koju donosi loženje vatre, kuvanje napolju, druženje, a možda i poneka čašica… Ipak, verujemo da riblja čorba napravljena u kuhinjskim uslovima takođe može biti izvrsna. Sledite recept!

Riblja čorba od oslića

Potrebni sastojci: 

700-800g oslića, 2-3 lista lovora, malo ulja, 2-3 glavice crnog luka, 1 šargarepa, 1 peršun, 1 celer, 1 paštrnjak, dve kesice dodatka za riblju čorbu

Priprema:

U vodu stavite 700-800g oslića i 2-3 lista lovora. Započnite kuvanje, a kad meso počne da se odvaja od kostiju, prospite vodu i ostavite da se prohladi taman toliko da se skuvana riba može očistiti od kože i kostiju. U litar vode sipajte dve kesice dodatka za riblju čorbu, jednu kašiku začina C i potopite pola kašike mlevenog bibera, pa sve to odložite sa strane. Povremeno mešajte da se ne bi stvarale grudvice. Na malo ulja prodinstajte 2-3 glavice crnog luka. Dok se luk dinsta, izrendajte 1 šargarepu, 1 peršun, 1 celer i 1 paštrnjak. Izrendane sastojke dodajte u dinstani luk, pa nastavite dinstanje uz povremeno dodavanje po malo vode. Dinstanom povrću priključite očišćenu ribu i dinstajte zajedno sa ribom još 10 minuta. Na kraju, u sve ovo dodajte 4 litre vode i potopljen dodatak za riblju čorbu. Prokuvajte na jačoj vatri, a kad provri smanjite vatru i kuvajte još neko vreme.