B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Pohovani sir

autor: Gomex | 30.07.2020
Pohovani sir

Kada se pojavio na meniju studentskih menzi u Beogradu, pohovani sir je istog trenutka postao glavni specijalitet i jedno od omiljenih jela mladih. Onim danima kada je bio u ponudi, menze su bile pune do poslednjeg mesta, a veliki broj studenata koristio je svoje pravo da uzme maksimalne dve porcije.

Pohovani sir - pravi gurmanski užitak

U pitanju je jelo koje se veoma jednostavno priprema. Ako se odlučite da sebi obezbedite ovaj gurmanski užitak, naša preporuka je da pohovani sir pripremate u rerni. Potrošićete manje vremena, manje sudova ćete isprljati, potrošićete manje ulja ili masti, a samim tim i manje sredstava za čišćenje. Preporučuje se da koristite trapist, ali je takođe moguće upotrebiti gaudu ili kačkavalj.

Recept za pohovani sir

Potrebni sastojci: 

4 deblje četvrtaste kriške trapista (debljine otprilike 1cm), 2 jajeta, 2-3 kašike brašna, 4-5 kašika prezli, 2 kašike ulja, so i biber.

Priprema:

Rernu uključite da se greje (na najjače). U jednoj posudi umutite jaja i ulje sa malo soli i bibera. U drugu posudu stavite brašno, a u treću prezle. Kriške sira uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle. Ispohovan sir slažite u tepsiju i stavite u zagrejanu rernu. Pecite na istoj temperaturi desetak minuta ili dok prezle ne porumene. Poslužite uz salatu i prilog po želji.